Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 27-06-02 10:29
Ochtenduitgave donderdag 27 juni 2002
MAN BEROOFD
Woensdagavond omstreeks elf uur werd een 53-jarige Rotterdammer beroofd in het Zuiderpark. De man werd in het park benaderd door drie jongens, waarvan één hem om een vuurtje vroeg. Nadat de Rotterdammer hem een aansteker gegeven had, pakten twee jongens de man beet en werkten hem naar de grond. De derde haalde z'n zakken leeg. De daders gingen er vervolgens met een paar honderd euro, sigaretten en de aansteker vandoor.

SNELHEIDSCONTROLE
Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield woensdagmiddag tussen kwart voor twee en half drie een radarsnelheidscontrole op de Statenweg. Van de 580 passerende automobilisten hielden 84 zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogst gemeten score bedroeg 84 km/uur.

VROUW BEROOFD
Woensdagavond rond half elf werd een 20-jarige vrouw uit Rotterdam beroofd. De vrouw liep aan de achterzijde van het Centraal Station ter hoogte van het Proveniersplein, toen zij een man aan zag komen lopen met een mes in zijn hand. De man pakte bij het passeren de tas van de vrouw en stak haar met het mes in haar hand. Met nog een andere man rende de dader weg. In de tas van de vrouw zaten een gsm en enkele bankpassen. De vrouw werd ter plaatse door GGD-personeel behandeld aan de verwonding aan haar hand.

MAN DOOR POLITIE IN BEEN GESCHOTEN
In de nacht van woensdag op donderdag, rond half één, spraken surveillerende politiemensen in de wijk Bloemhof een 27-jarige Rotterdammer aan, die daar met een kruissleutel bij een geparkeerd staande auto zat. De man gaf echter geen antwoord, weigerde mee te werken, waarop werd besloten tot aanhouding. Tijdens de aanhouding ontstond een worsteling, waarbij één van de politiemensen met de kruissleutel net boven z'n linkeroog werd geslagen. Om de man onder controle te krijgen werd hij door de andere politieman gedreigd met pepperspray, waarbij de Rotterdammer kans zag het busje pepperspray van de politieman te ontfutselen en hem in het gezicht te spuiten. Vervolgens vluchtte de man. Kort daarna werd hij echter aangetroffen onder een geparkeerd staande auto in de Jasmijnstraat. Daarbij bedreigde hij met het busje pepperspray opnieuw een politieman, die na sommatie de Rotterdammer in z'n been schoot. Vervolgens kon de man worden aangehouden en ingesloten. Naar het incident zal een nader onderzoek worden ingesteld.

BRAND IN WONING
Woensdagavond omstreeks half zeven ontstond er brand in een woning op de tweede etage van de 1ste IJzerstraat. Een 31-jarige buurtbewoner ontdekte de brand en waarschuwde alle bewoners van de portiekwoningen. Een 48-jarige bewoner op de derde verdieping werd met behulp van een ladderwagen door de brandweer, samen met z'n vogel, van z'n balkon gehaald. Omstreeks zeven uur gaf de brandweer het sein brand meester. Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
Naar aanleiding van klachten over stankoverlast werd woensdagmiddag door politiepersoneel van het district Zuid een onderzoek ingesteld in een woning aan de Meyenhage. In een slaapkamer werd een hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 140 hennepplanten, de voor de groei benodigde apparatuur en de verse oogst aan henneptoppen werden in beslag genomen en later vernietigd. Tevens bleek dat de voor de kwekerij benodigde stroom illegaal werd afgetapt. De bewoner, die in eerste instantie bij de komst van de politiemensen de deur niet wilde openen, werd op grond van de Opiumwet aangehouden. Na opgemaakt proces-verbaal werd hij in de loop van woensdagavond weer op vrije voeten gesteld. Avonduitgave woensdag 26 juni 2002

INTENSIEVE SNELHEIDSCONTROLES STADIONWEG
Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) start vanaf deze week met intensieve snelheidscontroles op de Stadionweg. Uit meetgegevens blijkt dat de automobilisten daar massaal de maximum snelheid van 50 km/uur overschrijden. Tussen zes en tien uur 's morgens en tussen zes en negen uur 's avonds rijdt de helft van de automobilisten harder dan 50 km/uur. Dertig automobilisten rijden er per uur harder dan 80 kilometer. Met intensieve snelheidscontroles wil de Verkeerspolitie dit overschrijdingspercentage drastisch omlaag brengen tot onder de 10%. In ieder in de komende weken zal er op verschillende tijdstippen worden gecontroleerd. Personeel van de Afdeling Verkeerstoezicht controleerde woensdagmorgen tussen kwart over acht en kwart over tien op het Weena. Hier namen 151 van de 543 passerende automobilisten het niet zo nauw met de daar toegestane '50'. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/uur.

JONGEN BEROOFD VAN SCOOTER
Woensdagmiddag omstreeks half drie werd op de Essenburgsingel, een 15-jarige jongen beroofd van zijn geleende bromscooter. De jongen werd bij een school aan de Laanslootseweg aangesproken door een onbekende man, die vervolgens achter op de scooter sprong waarop de jongen zat. De man bedreigde de jongen en maakte hem door middel van slaan duidelijk dat hij naar de moskee moest rijden. Daar reed het slachtoffer naar een voorbijganger en riep om hulp. Vervolgens begon de man te schreeuwen, dat de scooter van hem was en hij sloeg en schopte het slachtoffer. Toen het slachtoffer viel, ging de man er met de scooter vandoor.

GESTOLEN KLEDING
Woensdagmiddag omstreeks half zes stelde de recherche van het district Zuid in een woning aan de Geertruidenbergstraat een onderzoek in. In de woning werd een grote hoeveelheid nieuwe kleding aangetroffen. De kleding, die nog verpakt zat en een waarde heeft van zo'n 15.000 Euro, bleek afkomstig te zijn van een grote inbraak in een gemeente in Noord Brabant. De 23-jarige bewoner en zijn 19-jarige vriendin, afkomstig uit Bosnië-Herzegovina, werden aangehouden. Zij worden in verzekering gesteld. De recherche zet het onderzoek voort.