Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 18-06-2002
Bank voor 100-jarigen
Het college besluit om iedere inwoner die de leeftijd van 100 jaar bereikt een bank te schenken. Dit gebruik was al gangbaar in de voormalige gemeente Oost-, West- en Middelbeers. Het zijn houten banken voorzien van een koperplaatje met een inscriptie. De plaatsing vindt plaats in overleg met de familie.
Uitbreiding gemeentelijke monumenten
Het college heeft de gemeentelijke monumentenlijst dit jaar aangevuld met 84 objecten. Een object is bijvoorbeeld een boerderij, fabriek, schuur, woonhuis of hooiberg en kan meer dan één huisnummer en dus meer dan één eigenaar hebben. In totaal staan er nu 151 objecten (=192 adressen) op de gemeentelijke monumentenlijst. Alle betrokken eigenaren krijgen op korte termijn bericht en kunnen dan nog formeel bezwaar maken.
Verkoop woningen De Poort
De 25 appartementen in De Poort zijn verkocht; 5 aan huurders, 14 aan mensen die ingeschreven stonden op de gemeentelijke lijst en de rest aan mensen uit Oirschot.
Gebruik Studio 2-3
Een pand aan de Pochelarij is tijdelijk in gebruik door kunstenaarsvereniging Studio 2-3. De rechter heeft bepaald dat de gebruikers het pand per 1 maart 2003 moeten opleveren. Verkoop groenstrook
De gemeente verkoopt een strookje groen bij een woning aan De Wieg, overeenkomstig het uitgiftebeleid.
18-06-2002 (nieuw)
11-06-2002