Ingezonden persbericht

Persbericht

Vistorm toont belangstelling voor overname van beveiligingsactiviteiten KPNQwest

27 juni 2002

Vistorm, één van de toonaangevende aanbieders van oplossingen en diensten op het gebied van Internet-beveiliging, heeft vandaag aan de bestuurders van KPNQwest formeel zijn belangstelling kenbaar gemaakt voor de overname van de managed security activiteiten van KPNQwest.

Volgens Vistorm is de overname van de managed security activiteiten van KPNQwest niet alleen in zakelijk opzicht een voor de hand liggende beslissing, maar ze is ook van belang om de beveiliging van de Internet-activiteiten van de bestaande klanten van KPNQwest te kunnen garanderen. Vistorm schat de omzet van de beveiligingsactiviteiten van KPNQwest op zo'n 1 miljoen Euro per jaar. De totale waarde van de contracten, die door KPNQwest voor Internet-beveiliging zijn afgesloten, bedraagt ongeveer 3 miljoen Euro.

"Wij hebben begrepen, dat KPNQwest meer dan honderd firewalls van klanten in zijn beheer heeft", zegt Gareth Cadwallader, CEO van Vistorm. "Vistorm heeft in Europa al een zeer omvangrijk bestand van klanten, waarvoor firewalls beheerd en gemonitord worden. Onlangs hebben we de overname voltooid van meer dan zestig managed security klanten van een andere, internationale telecom provider. We hebben er dus alle vertrouwen in, dat we ook de managed security klanten van KPNQwest snel kunnen overnemen en hen voor de lange termijn continuïteit in dienstverlening en beveiliging kunnen bieden.

Meer informatie over Vistorm kunt u vinden op www.vistorm.com. U kunt ook contact opnemen met Rebecca Tyrer of Emma Richards van Kaizo, telefoon: 0044.2.075808852 of via e-mail: rebecca.tyrer@kaizo.net of emma.richards@kaizo.net.

Over Vistorm

Vistorm is één van de toonaangevende aanbieders van Internet security en application services. De managed Internet security services van Vistorm garanderen organisaties, die behoefte hebben aan een veilige Internet infrastructuur voor e-business of netwerk oplossingen via VPN van een effectieve 24x7 beveiliging. Vistorm levert op basis van zijn uitgebreide know-how en jarenlange ervaring adviesdiensten en state-of-the-art beveiligingstechnologie. Vanuit het beveiligde network operations centre, dat actief is over de hele wereld, kan de apparatuur continu gemonitord en beheerd worden. Als één van de grootste integrators van server-based computing oplossingen in Europa, integreert Vistorm bedrijfsbrede software-applicaties, die toegankelijk zijn vanuit centrale of remote locaties. Daardoor wordt een oplossing geboden voor de behoefte van gebruikers aan betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid van de systemen en worden bovendien de ICT-kosten verlaagd. Vistorm heeft een uitgebreid pakket van software tools ontwikkeld, waarmee de prestaties, de effectiviteit en de beveiliging van server based computing oplossingen geoptimaliseerd kunnen worden. Tot die tools behoort ook AppSense (www.appsense.net), een oplossing voor application access management vanaf de desktop. Vistorm werkt nauw samen met andere, toonaangevende technologiebedrijven als Check Point Software Technologies, Microsoft, Citrix Systems Inc, Compaq, Nokia en WorldCom. Vanuit het hoofdkantoor in Groot-Brittannië worden oplossingen en diensten in meer dan vijftig landen aangeboden.