Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 27-06-2002
persberichten donderdagmorgen 27 juni 2002 Bert Visser 0651 - 611629

Lawaaimachines en brandhout taboe op TT campings

ASSEN - De politie heeft woensdagavond op TT campings aan de Witterzomer en de Witterhaar twee zogenaamde lawaaimachines in beslag genomen. Het gaat daarbij om losse motoren die op een bok gemonteerd zijn. De bezitters van de machines beleven veel plezier aan het constant open en dicht te draaien van de gashandle. Twee Duitse TT bezoekers van 20 en 30 jaar uit Harsewinkel en Rathjensdorf kregen een boete van 110 Euro. Hun machines kunnen ze zaterdagavond weer ophalen.

Een 43 jarige TT bezoeker uit het Friese Bozum dacht via een kampvuur op een van de TT campings van zon 16 kuub sloophout af te kunnen komen. De politie zag hem rijden en stak er een stokje voor. De aanhangwagen met hout is preventief in beslag genomen.

Drinken op straat beboet

EMMEN - Drie inwoners van Emmen van 18, 19 en 29 jaar hebben woensdagavond in het winkelcentrum Emmerhout in Emmen een boete gekregen van 40 Euro omdat ze in het centrum werden aangetroffen met een geopend blikje bier. Volgens de APV is dat niet toegestaan.

Nekklachten na aanrijding

SCHOONEBEEK - Een 31 jarige automobilist uit Klazienaveen is woensdagmiddag met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De man werd op de kruising Europaweg / Nieuw Amsterdamseweg in Schoonebeek aangereden door een auto, bestuurd door een 32 jarige man uit Tubbergen. Die kwam vanuit de richting Emlichheim en verleende geen voorrang aan de Klazienavener, die over de Europaweg reed. Beide autos raakten zwaar beschadigd.

Snelrecht voor vriend en vriendin

HOLLANDSCHEVELD - Een 19 jarige vrouw uit Hollandscheveld liep woensdagvond laat op de Rechtuit tegen de lamp toen ze bij het zien van een politieauto de autoverlichting doofde en plotseling linksaf sloeg. De nieuwsgierig geworden agenten vertrouwden de zaak niet en zetten de auto aan de kant. De ademanalyse kwam op 510 µgl ( 1,1 promille) De dame kreeg een dagvaarding voor snelrecht een rijverbod voor 5 uur. Toen de vrouw al naar huis was kwam een 26 jarige vriend, ook niet nuchter, verhaal halen. De man verliet onverrichter zake het bureau maar stapte wel in zijn auto. Korte tijd later is ook hij in zijn auto aangehouden. Hij kwam bij de ademanalyse op 730 µgl ( 1,6 promille ). Het kost de man zijn rijbewijs en ook hij kreeg een dagvaarding voor snelrecht.

Autokrakers aangehouden

ASSEN - Op aanwijzing van getuigen heeft de politie woensdagmiddag twee inwoners (39 en 53 jr.) van Assen aangehouden en in verzekering gesteld. Ze worden verdacht van een autokraak op het Stationsplein in Assen. De getuige wist het kenteken te noteren van de auto waarin de mannen er vandoor gingen. In de auto van het tweetal trof de politie een aantal schroevendraaiers en messen aan. Beide mannen ontkenden ook maar iets met een autokraak van doen te hebben. De auto waarin ze zaten bleek niet verzekerd te zijn.

Autokraken

EMMER COMPASCUUM - Aan de Wilgenlaan in Emmer Compascuum zijn woensdag drie autos opengebroken. In alle gevallen is een ruit vernield en ging het de daders om de radio CD speler.

TV weg na inbraak

RODEN - Bij een inbraak in een woning aan de Hullenweg in Roden is woensdag een breedbeeld KTV gestolen. Men is de woning binnengekomen na het ingooien van een ruit. De hele woning is doorzocht

Sherry niet afgerekend

RUINEN - Een 48 jarige vrouw uit Ruinen is door personeel van een plaatselijke supermarkt betrapt op het stelen van twee flessen sherry. Ze is overgedragen aan de politie. De vrouw ontkende de diefstal en zei dat ze was vergeten de flessen af te rekenen. Niettemin kreeg ze een dagvaarding voor snelrecht.

Verdacht van brandstichting

BARGER COMPASCUUM - De politie heeft woensdagavond een 54 jarige inwoner van Barger Compascuum aangehouden en in verzekering gesteld. De man wordt verdacht van brandstichting in zijn woning aan de Dissel. De brandweer had de brand in de woning snel onder controle. Volgens de bewoner had een onbekend gebleven iemand een brandend voorwerp door de brievenbus gegooid, waardoor de brand zou zijn ontstaan. Een eerste onderzoek door de politie wees echter niet op brandstichting via de brievenbus. De technische recherche doet een uitgebreider onderzoek naar de oorzaak van de brand.

De stereo op 10 en wegwezen

PATERSWOLDE - De politie heeft woensdagmiddag de geluidsinstallatie in beslag genomen van de bewoners van een huis aan de Reigerlaan in Patserwolde. De bewoners hadden de installatie in een houthok in de tuin geplaatst. Nadat ze de volumeknop helemaal open gedraaid zijn ze vertrokken. In overleg met justitie wordt bekeken wat er met de geluidsinstallatie moet gebeuren.