Gemeente Nieuwegein

Collegebesluiten 25 juni 2002

B&W-Belicht bevat samenvattingen van de openbare esluiten uit de wekelijkse collegevergadering. Hoewel deze samenvattingen met zorg zijn samengesteld, kunt u er geen rechten aan ontlenen: deze geven immers een beknopt beeld van de beleidsstukken waarover het college heeft besloten.

Portefeuille van burgemeester Cor de Vos

Bestuursdienst/Bedrijfsvoering/Personeel Organisatie & Informatie (2002/5824)
De onkostenvergoeding voor wethouders is vastgelegd in een verordening. Deze 'Verordening Vergoeding Onkosten Wethouders' is enigszins aangepast en uitgebreid met de onderwerpen:

- Kinderopvang.

- Reiskosten woon-werkverkeer.
Aan het Presidium wordt voorgesteld deze verordening door de gemeenteraad te laten vaststellen.

Portefeuille van wethouder Jacqueline Verbeek

College verleent bouwvergunning aan Tango (2002/13950) Het college heeft een bouwvergunning verleend aan Tango C.V. voor het bouwen van een tankstation aan de Grote Wade 2. Dit na het ongegrond verklaren van de ingediende bedenkingschriften en na ontvangst van de verklaring van geen bezwaar van Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht. Ook heeft het college een vergunning verleend op grond van de verordening voor het plaatsen van benzinepompen op of aan de openbare weg. Dit besluit verschijnt deze week als openbare bekendmaking in de Molenkruier. Na deze publicatie kan gedurende zes weken bezwaar worden gemaakt tegen het verlenen van de bouwvergunning.

Onderzoek naar westelijk deel Binnenstad
In het onderhandelingsakkoord is opgenomen dat er een onafhankelijk extern onderzoek zal worden verricht naar de mogelijkheden van vermindering van het bouwvolume in het westelijk deel van de binnenstad, in vergelijking met het Integraal Ontwikkelingsplan Binnenstad (IOB). Het college is akkoord gegaan met de formulering van de onderzoeksvraag, de selectieprocedure en de kosten. Een en ander wordt besproken in de raadscommissie Binnenstad op 11 juli.

Lijst met bouw- en sloopvergunningen vastgesteld(2002/5830) Het college heeft een lijst met te verlenen bouw- en sloopvergunningen vastgesteld. Deze lijst verschijnt in principe volgende week donderdag als openbare bekendmaking in De Molenkruier.

Portefeuille van wethouder Carla Breuer

Subsidie voor Cultureel Centrum Irakezen Nieuwegein (2002/4945) Het Cultureel Centrum Irakezen Nieuwegein heeft 2 subsidieverzoeken ingediend. Het eerste verzoek is voor de organisatie van een jongerendiscussiedag met als hoofdthema ´jongeren en politiek´ en het tweede verzoek is voor de organisatie van een kinderdag. Tijdens deze kinderdag wordt aandacht gevraagd voor de huidige situatie in Irak en wordt geld ingezameld voor noodhulp aan kinderen in dit land. Het College heeft uit het Subsidiebudget allochtone zelforganisaties aan deze activiteiten respectievelijk ¤ 375 en ¤ 715 toegewezen.

Beëdiging leerplichtambtenaar (2002/5833)
In het kader van het jeugd en veiligheidsbeleid zijn er rijksgelden vrijgekomen voor het Roma-project. In het kader hiervan is vorig jaar al een extra leerplichtambtenaar aangetrokken. Zij zal binnenkort door de burgemeester worden beëdigd.

Antwoord aan Cliëntenraad over uitkeringsspecificatie (2002/3901) De Cliëntenraad van de Sociale Dienst heeft aangegeven dat zij de uitkeringsspecificatie onduidelijk vindt, met name op het gebied van de betaling van de bijzondere bijstand. Het college heeft geantwoord dat er een nieuw softwarepakket is aangeschaft, dat op 1 januari 2003 operationeel wordt. Naar verwachting zal de problematiek zoals die door de Cliëntenraad naar voren is gebracht, met het nieuwe pakket worden opgelost. Na ingebruikname zal naar de bevindingen van de Cliëntenraad worden gevraagd.

Portefeuille van wethouder Evert van Linge

Deze week geen onderwerpen in deze portefeuille.

Portefeuille wethouder Corrie van Rooijen

Bekrachtiging huurovereenkomst Museumwerf (2002/5826) Op 28 februari jl. heeft de gemeenteraad besloten in te stemmen met de realisatie van de Museumwerf te Vreeswijk. Verder heeft de raad besloten het initiatief tot realisering en uitbouw over te dragen aan - de inmiddels opgerichte - Stichting Museumwerf Vreeswijk. De gemeente Nieuwegein is en blijft eigenaar van de grond en gebouwen van de museumwerf en verhuurt deze aan de stichting. Ten behoeve daarvan is een huurovereenkomst opgesteld. Het college heeft dan ook besloten akkoord te gaan met de bepalingen en voorwaarden zoals vastgelegd in deze huurovereenkomst. Inmiddels is deze overeenkomst door vertegenwoordigers van gemeentebestuur en bestuur Stichting Museumwerf Vreeswijk bekrachtigd.

Portefeuille wethouder Martin Monrooij

Geen uitzonderingen rookverbod (2002/2314)
In vervolg op het afgekondigde algemene rookverbod heeft één van de personeelsverenigingen van de vrijwillige Brandweer bezwaar aangetekend en een uitzondering gevraagd voor personeelsavonden. B&W-besluit dit bezwaar af te wijzen en het algemene rookverbod te handhaven.

Kleine wijzigingen in begroting 2002 (2002/5828)
Het college stemt in met enkele wijzigingen op de begroting 2002. Deze wijzigingen hebben geen financiële consequenties voor de begroting. De raad besluit hierover op 12 september 2002.

Invoerdatum 27-6-2002