Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 27/6/2002
Auteur: Carel Bouman

Dronken vrouw veroorzaakt overlast

TILBURG Gistermiddag om kwart voor drie hebben agenten aan de Spoorlaan een 41-jarige vrouw aangehouden. De vrouw die dronken was veroorzaakte bij het Centraal Station overlast door met flessen wijn te gooien en zich te ontkleden. Agenten hebben de vrouw ter ontnuchtering ingesloten en haar daarna met een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Van portemonnee beroofd

TILBURG Dinsdagavond jl., tussen vijf voor halfelf en vijf over halfelf, werd bij een geldautomaat aan het Wilhelminapark een 55-jarige man uit Tilburg van zijn portemonnee beroofd. De man wil bij de geldautomaat een transactie afronden en heeft zijn portemonnee en fiets in de linkerhand. Een nog onbekende man op een scooter grist in het voorbijrijden de portemonnee uit de hand van de Tilburger. Daarin zitten onder andere 28 euro en het rijbewijs van de man.

Van mobiele telefoon beroofd

TILBURG Zondagnacht jl. tussen halfvier en tien over halfvier werd in de Heuvelstraat een 20-jarige Tilburger van zijn mobiele telefoon beroofd. Een nog onbekende jongen op een fiets griste terhoogte van de Telefoonstraat de mobiele telefoon uit de handen van de Tilburgse man. Het slachtoffer deed eerst gisteren aangifte van dit feit.

Winkeldievegge opgepakt

TILBURG Gistermiddag om tien voor halfvier hebben agenten in een winkel aan de Heuvelstraat een 16-jarig meisje aangehouden. Zij werd betrapt bij de diefstal van make-up artikelen ter waarde van bijna 63 euro. Bovendien gaf het meisje bij de aanhouding een valse naam op. De politie maakt proces-verbaal op voor beide feiten.

Wateroverlast door hennepkwekerij

Tilburg Een melding over wateroverlast in een woning aan de Jacob van Oudenhovenstraat leidde gisteravond rond halfacht naar een hennepkwekerij. De watertoevoer van de kwekerij was niet goed afgesteld waardoor het water uit een ton liep. Omdat er in het pand niemand thuis was, is de politie de woning binnengetreden. De kwekerij had 168 plantjes. Na bemonstering werden de planten vernietigd en de randapparatuur, waaronder lampen, ventilatoren, koolstoffilters e.d. in beslaggenomen.

Tilburger aangehouden voor bedreiging

TILBURG Even na middernacht hebben agenten aan de Leeghwaterstraat een 31-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van de bedreiging met een pistool van een 22-jarige vrouw uit Tilburg. De vrouw zat gisteravond, samen met een vriendin, voor haar woning toen de aangehouden verdachte de beide vrouwen bedreigde met een pistool. De politie heeft nog wel een onderzoek naar het wapen ingesteld, maar dit niet kunnen vinden.

Vijf computers gestolen

TILBURG Gisteravond tussen elf uur en vijf voor halftwaalf werd aan de Kraaievenstraat ingebroken in een bedrijf. De inbrekers hebben eerst een gat in de omheining van het bedrijf geknipt om op het bedrijfsterrein te komen. Hierna hebben ze van het bedrijfspand een ruit vernield en uit de kantoorkamers zijn vijf computers weggehaald.

Opgepakt met inbrekerswerktuig

TILBURG Vannacht om twee uur hebben agenten aan de Umberstraat vier Tilburgse mannen aangehouden. De mannen zijn 18 en 19 jaar oud en in de auto treffen de agenten allerlei inbrekersgereedschap aan, zoals bivakmutsen, handschoenen, ijzerzaag, priem, zakmes. Omdat dit op grond van de Algemeen Plaatselijke verordening is verboden werd het viertal aangehouden. Bovendien had een van de verdachte een fiets bij zich die als gestolen stond gesignaleerd. Ook vond de politie in de auto een videocamera. De aangetroffen goederen zijn inbeslag genomen en de politie stelt een nader onderzoek in.

Tilburger met drugs op draait door

TILBURG Vannacht, even voor halfvier hebben agenten aan de Jan van Riebeeckstraat een 53-jarige Tilburger aangehouden. De politie deed dat op grond van artikel 2 van de Politiewet (hulpverlenen aan hen die deze behoeven). De man die onder invloed van verdovende middelen was draaide helemaal door en stond met een mes te zwaaien omdat er drie mannen buiten het pand stonden die hem dood wilde hebben. Die waren er uiteraard niet. De politie heeft de man naar het bureau gebracht en vanuit de geestelijke gezondheidszorg heeft men de man bekeken.

Inbrekers aangehouden

TILBURG Vannacht om tien over halfzes hebben agenten aan Gasthuisring en de Leo XIII straat vier inbrekers aangehouden Het viertal komt uit Tilburg en is 27, 28, 32 en 38 jaar oud. Rond kwart over vier kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een winkel. Als agenten daar polshoogte gaan nemen komen er twee inbrekers uit een gat in het dak gekropen, die aanvankelijk nog wel weten te vluchten maar op de Gasthuisring in de kraag kunnen worden gevat. In de Leo XIII-straat werden de twee andere verdachten opgepakt. Op de zolderverdieping van het pand treffen de agenten een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Verder stonden er een tiental vuilniszakken waarin hennepplanten zaten. Het viertal is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in. Vanmorgen om zeven uur hebben agenten de eigenaar van de hennepkwekerij, een 43-jarige man uit Tilburg aangehouden. De kwekerij wordt ontmanteld.