DIERENBESCHERMING

Dierenbescherming benoemt Noord-Hollandse tot vrijwilliger van het jaar 2001

Den Haag, 27 juni 2002 - Tijdens de Algemene Vergadering op zaterdag 29 juni roept de Dierenbescherming de drijvende kracht achter de knaagdierenopvang in Alkmaar, Truus Schoehuijs, uit tot vrijwilliger van het jaar 2001. Ruim 10 jaar zette zij zich in om duizenden veelal verwaarloosde knaagdieren op te vangen. Bovendien speelde zij een cruciale rol tijdens de grootschalige reddingsoperatie in 2001 waarbij ruim 4000 in beslag genomen knaagdieren opgevangen moesten worden. Reden voor de Dierenbescherming om haar op zaterdag 29 juni in het zonnetje te zetten.

Ruim tien jaar geleden begon Truus Schoehuijs met het thuis opvangen en plaatsen van afstandsdieren en ernstig gewonde en verwaarloosde knaagdieren. Anno 2002 is haar opvang uitgegroeid tot de grootste van Nederland. De grote rol die zij, in samenwerking met de afdeling Castricum/Heiloo van de Dierenbescherming, speelde bij de inbeslagname van de duizenden knaagdieren in De Beemster in 2001, heeft de doorslag gegeven haar te kiezen als vrijwilliger van het jaar 2001. De Dierenbescherming drijft op de inzet van vrijwilligers en wil door middel van de benoeming van de vrijwilliger van het jaar op een speciale manier haar waardering laten blijken.


- einde bericht -

Informatie voor de redactie:
De Algemene Vergadering van de Dierenbescherming vindt plaats op zaterdag 29 juni van 10.15 tot 16.30 in Antropia, Hoofdstraat 8 in Driebergen/Zeist. De benoeming van de Vrijwilliger van het Jaar vindt plaats om 10.40. U bent hierbij van harte welkom.