Gemeente Axel

zeeuws vlaanderen

Inzicht in uw woonwensen

De Zeeuws-Vlaamse gemeenten, verenigd in de BWS-regio Zeeuwsch-Vlaanderen, houdt samen met de vier woningcorporaties in de regio en het ministerie van VROM een onderzoek naar de manier waarop mensen wonen, hoe zij de woning en woonomgeving beleven en waarderen en wat hun woonwensen zijn.
De gemeenten, corporaties en het ministerie hebben dit inzicht nodig om hun activiteiten gericht in te zetten voor een aantrekkelijk woningaanbod, voor een prettige leefomgeving en goede voorzieningen.

Het onderzoek bestaat uit interviews onder inwoners van alle gemeenten in Nederland.
Ook in Zeeuwsch-Vlaanderen worden interviews afgenomen. Het interview bevat vragen over de kenmerken van uw woning en woonomgeving, uw waardering voor deze kenmerken, de wensen die u heeft ten aanzien van woning en woonomgeving, maar ook een aantal vragen over werk, vrije tijdsbesteding en de behoefte aan zorg en hulp bij het wonen.

Het onderzoek staat of valt met de bereidheid van inwoners om mee te werken aan een interview.
Via een willekeurige selectie uit het bevolkingsregister worden in totaal ruim 100.0000 mensen benaderd waarvan 1785 in Zeeuwsch-Vlaanderen.
Ook u kunt binnenkort benaderd worden voor een interview. U krijgt allereerst een brief met uitgebreidere informatie over het onderzoek.
Om te kunnen voorzien in de behoeften die onder de bevolking leven, is het belangrijk dat u uw mening geeft over uw wensen en verwachtingen op woon- en leefgebied.
Het onderzoek gaat dus over hoe u woont en eventueel zou willen wonen.