Gemeente Axel

zeeuws vlaanderen

Axel presenteert zomerkrant 2002

Afgelopen zaterdag, 22 juni jl., presenteerden Ondernemersorganisatie Axclusief en de Axelse marktkooplieden de Zomerkrant 2002 van Axel.
In de hal van het stadhuis werden de eerste exemplaren overhandigd aan burgemeester J.F. Mulder en wethouder A.M.G van Waes. De heren A. Luitjens, namens Axclusief, en W. Westveer, namens de ambulante handel, geassisteerd door de onlangs koninklijk onderscheiden en in klederdracht gestoken echtparen Van Avermaete en David, deelden na afloop van de presentatie Zomerkranten uit op de drukbezochte zaterdagse weekmarkt en in het centrum van Axel.

De Zomerkrant Axel is een initiatief van de Axelse middenstand, waaraan de gemeente Axel vanuit het project Vitaal Platteland medewerking verleende.
De gratis Zomerkrant Axel verschijnt in een oplage van 100.000 exemplaren en wordt verspreid in een deel van België en aan de Zeeuws-Vlaamse kust, evenals huis-aan-huis in heel Zeeuwsch-Vlaanderen.
De Zomerkrant Axel is een snel en concreet resultaat van de nauwere samenwerking tussen de gemeente Axel en de plaatselijke ondernemers.

De full colour krant bevat informatie over toeristische trekpleisters in de gemeente.
Ook biedt de kalender een overzicht van tal van gevarieerde activiteiten en evenementen die plaatsvinden in de maanden juli, augustus en september.
De wandel- en fietsroutes worden gepromoot en er is een aparte pagina geweid aan de recreatieve voorzieningen in Smitsschorre. Tevens bevat de krant een fotoprijsvraag en organiseren de ondernemers in de zomermaanden een kraslotenactie.