Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 27-06-2002 Mediaberichten 27 juni (12.00 uur)

Verdachtes van heling aangehouden

VENLO Een getuige zag woensdagmiddag hoe twee vrouwen kleding kochten van een man op de Vleesstraat en waarschuwde de politie. Die kon de twee vrouwen, 33 en 58 jaar uit Venlo, aanhouden. Zij waren beiden in het bezit van in totaal 4 blouses en 7 T-shirts die zij kochten voor 25 euro. Die kleding is door de politie inbeslaggenomen. In overleg met de officier van justitie kregen de vrouwen ieder een boete van 260 euro.

Gewonde wielrenner

KESSEL Een wielrenner is woensdagavond gewond opgenomen in het ziekenhuis, nadat hij bij een botsing met een andere wielrenner was gevallen. De twee mannen, 43 en 40 jaar uit Venlo, reden over de Schijfweg. Bij de kruising met de Baarskampweg wilde de één rechtdoor en de ander rechtsaf slaan. Hierbij raakten ze elkaar, waardoor de 43-jarige man viel. Hij is met botbreuken opgenomen in het ziekenhuis.

Mishandeling automobilist

ST. JOOST Een 20-jarige automobilist uit Koningsbosch heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling door een medeweggebruiker. Volgens eigen zeggen reed de man woensdagavond over de Rijksweg, toen hij door een auto voor hem tot stoppen werd gedwongen. Een van de passagiers daarvan stapte uit, liep op de aangever toe en schopte hem door het geopende raam in het gezicht. Waarop de man ook uitstapte en op zijn beurt naar de bestuurder van de auto voor hem liep en die een stomp gaf. Waarop hij weer werd geschopt door de passagier. Uiteindelijk stapte een 19-jarige passagier van de man uit Koningsbosch uit met een fiks stuk gereedschap in de hand. Hier stapten de aanvaller in hun auto en reden weg. De politie onderzoekt de toedracht van de mishandeling.

Inbreker aangehouden

VENLO De politie heeft woensdagavond een 36-jarige man uit Venlo aangehouden op verdenking van inbraak in een schaftkeet. Getuigen zagen de man met een steen de ruit van de keet aan de Maagdenbergweg vernielen en belden daarop de politie. Die kon de man in de buurt aanhouden. Hij verzette zich daarbij hevig en moest geboeid naar het bureau gebracht worden. De man is ingesloten voor verder onderzoek. Uit de schaftkeet is waarschijnlijk niets gestolen.

Brand is stapel pallets

HELDEN Een stapel pallets op het terrein van een bedrijf aan de Neerseweg is in de nacht van woensdag op donderdag door brand verwoest. Tegen halfeen zagen politiemensen het vuur en werd de brandweer gewaarschuwd. Op dat moment stond een derde van de pallets al in brand. En ook de rest viel ten prooi aan de vlammen. Evenals enkele coniferen. De loods waar de pallets tegen stonden raakte ook beschadigd maar vatte geen vlam. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Evenmin als de grootte van de schade.