Koninklijk Horeca Nederland

werknemers wordt als volgt opgezet:

+ Bureau Voorlichting Horeca moet primaire vragen over de spelregels kunnen beantwoorden

+ het FBI organiseert een vangnet voor reïntegratie: i. i) voorwaarde voor toegang is het hebben voldaan aan de (wettelijke) spelregels en premie FBI hebben afgedragen, ii. ii) het vangnet is een overeenkomst die een werkgever of een werknemer direct toegang biedt tot reïntegratieactiviteiten (zeg maar reïntegratiemakelaar) iii. iii) trajectkosten en andere kosten zijn in beginsel voor rekening van de werkgever en daar blijft het FBI verder buiten
iv. iv) FBI kan wel bestaande subsidietrajecten faciliteren (doelgroepen of projecten waarbij kan worden meegelift) v. v) optioneel binnen die overeenkomst is een eenmalig mediationconsult in het geval er geen aansluiting is bij een arbodienst en er sprake is van een conflict met als doel partijen weer met de bestaande spelregels op het goede spoor te zetten danwel partijen die munitie te verschaffen om dat goede spoor af te dwingen. d. In geval van arbeidsongeschiktheid en WAO blijft per 2004 voortzetting van deelname voor het ouderdomspensioen bij het Pensioenfonds horeca & catering mogelijk. De deelnemer betaalt dan zijn eigen (werknemers)deel van de premie voor het ouderdomspensioen en het pensioenfonds het overige deel van de premie voor zijn rekening. Het pensioenfonds wordt gevraagd dit uit te werken in de regeling.
e. In geval van onvolledige opbouw van ouderdomspensioen tijdens WAO na niet tijdige melding wordt voor gevallen van voor 2001 desgevraagd volledige terugwerkende kracht van opbouw toegekend. Financiering geschiedt uit de premieruimte die ontstaat uit onderdeel d) en uit onderdeel 3 b). Het pensioenfonds wordt gevraagd dit uit te werken.

11) Collectieve bepalingen

Een aantal collectieve bepalingen met verplichtingen voor partijen zijn achterhaald of niet meer actueel of worden in reguliere uitvoering van (fondsen)beleid van sociale partners opgepakt. Opname daarvan in de arbeidsvoorwaarden-CAO is dan dubbelop. Daarom vervallen de volgende bepalingen
a. In artikel 4 lid 3 en 3.
b. In artikel 20 lid 8
c. In artikel 22 lid 1, 2, 3 en 4 en 5 met het bijhorende protocol I.

12) Uitzendkrachten

a. Bepalingen van het loonniveau worden gemeld bij de Stichting Meldingsbureau Uitzendbranche zoals op grond van de CAO voor uitzendkrachten vereist is.

13) Redactionele voorstellen

a. De redactionele voorstellen worden voor 17 juni 2002 geïnventariseerd en na een check door partijen verwerkt. Ook redactionele wijzigingen die voortkomen uit voorgaande onderdelen worden verwerkt.

14) Algemeen verbindend verklaren (avv)

a. Partijen zullen de minister van SZW verzoeken tot avv over te gaan.