Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 27-06-2002
1e Persbericht van donderdag 27 juni 2002



Eindhoven: Agenten lastig gevallen
Woensdagavond rond 21.00 uur zijn op het Stadhuisplein een 25-jarige en een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden. Politieagenten waren bezig met een verwarde vrouw die hulp nodig had. De 25-jarige man stelde zich vervelend op en liet voor de agenten zijn broek zakken. Nadat hij gewaarschuwd werd begon hij de agenten uit te schelden. De man werd toen aangehouden. De 35-jarige man probeerde dat te beletten, ging voor de agenten staan en schold hen verrot. Nadat assistentie ter plaatse kwam kon ook de 35-jarige Eindhovenaar worden aangehouden. Hij verzette zich, schold de agenten uit en spuugde de politieauto onder. De man is op het politiebureau ingesloten. De andere man heeft een proces-verbaal gekregen.

Eindhoven: Man van geld beroofd
Een 31-jarige Eindhovenaar is woensdagavond rond 23.45 uur op de Hagenkampweg Noord beroofd van zijn geld. De man was te voet en bezig met telefoneren. Hij werd vastgegrepen door een onbekende man. De twee mannen kwamen ten val. Tijdens de worsteling die ontstond wist de aanvaller de portemonnee uit de broekzak van het slachtoffer te pakken. Hij probeerde weg te komen maar het slachtoffer bleef de dief onder luid geschreeuw volgen. De dief pakte toen het geld -200 euro- uit de portemonnee en gooide de portemonnee op de grond en ging er vandoor.

Helmond: Verkeerscontrole
Woensdagavond zijn in Helmond op de Wethouder Ebbenlaan en het Binderseind verkeerscontroles gehouden. De politie bekeurde elf automobilisten die door rood reden. Twee automobilisten kregen een bon, omdat ze geen gordel droegen. Een automobilist ging op de bon omdat zijn voertuig niet verzekerd was.

Helmond: Berging in brand
Donderdagmorgen rond 4.20 uur brak brand uit in een schuurtje dat achter in de tuin stond van een woning aan het Twentehof. De brandweer had het vuur snel onder controle. De spullen die in het schuurtje stonden gingen verloren. De oorzaak van de brand is mogelijk brandstichting.

Nuenen: Gestolen auto
Donderdagmorgen rond 0.30 uur is op de Europalaan in Nuenen een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij zat in een gestolen auto die betrokken was bij een verkeersongeval. De bestuurder en inzittenden van de gestolen auto hadden een andere automobilist gehinderd en waren bezig de bestuurder met hun verkeersgedrag te treiteren. De bestuurder van de gestolen auto sneed de andere automobilist waardoor hij met zijn auto een afzethek en een welkomsbord van de gemeente raakte. De gestolen auto kwam in een sloot terecht. Getuigen zagen drie mannen uit de auto klimmen. Ze vluchtten via de bossages. De drie hadden bivakmutsen op. Een van de vier mannen probeerde via het aanwezige publiek weg te komen maar werd desondanks opgemerkt. Hij werd aangehouden. In het ziekenhuis is hij behandeld aan een hoofdwond . Hij is later op het politiebureau ingesloten. In de auto vonden agenten inbrekersspullen en een scanner. De auto was 26 juni in Eindhoven gestolen.

Helmond: Snelheidscontroles
Woensdagmiddag tussen 15.00 en 17.30 uur is op de Wethouder van Wellaan een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 1713 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 86 te snel. Hoogste snelheid 102 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

In de Molenstraat werd tussen 18.45 en 21.30 uur een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde 452 voertuigen. Daarvan reden er 59 te snel. Hoogste snelheid 98 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Leende: Snelheidscontrole
Woensdagavond tussen 18.00 en 19.45 uur is in de Dorpstraat in Leende een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde 329 voertuigen . Daarvan reden er 27 te snel. Hoogste snelheid 79 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Heeze: Snelheidscontrole
Woensdagavond tussen 20.15 en 21.45 uur is in Heeze op de Emmerikstraat een snelheidscontrole gehouden. Er werden tien automobilisten op de bon gezet die te hard reden. Hoogste snelheid 73 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Soerendonk: Caravanbrand
Donderdagmorgen rond 1.45 uur is op een camping aan de Strijperdijk in Soerendonk een caravan met veranda volledig door brand verwoest. De oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting. De brandweer van Maarheeze en Leende hadden het vuur snel onder controle. Een caravan die in de buurt stond liep brand- en waterschade op. De bewoners waren op het moment van de brand niet aanwezig.

Valkenswaard: Inbraken
Donderdagmorgen rond 6.25 uur is ingebroken in een winkel aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard. De dader gooide een ruit in en nam uit de zaak een kassalade mee. De inhoud is nog niet bekend. De dader liet in de Karel Mollenstraat Noord een rode Opel achter en stapte daarna in een andere auto. De Opel bleek eerder in Valkenswaard gestolen te zijn.

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een winkel aan de Leenderweg. De ruit van de winkeldeur was ingeslagen en de dader was er met de kassa vandoor. Binnen in de winkel werd door de inbreker een monitor op de grond gegooid waardoor ook nog eens schade aan de vloer ontstond.