Agalev (Vlaanderen)

P E R S M E D E D E L I N G
A G A L E V F R A C T I E
V L A A M S P A R L E M E N T

Brussel, 27 juni 2002

Het zal je (homoseksuele) kind maar wezen


Net nu er een Gemeenschappelijke Verklaring werd ondertekend over de gelijke behandeling van hetero- en holebiseksualiteit, door de minister en de onderwijssector, doet de heer Wille van het Katholiek Onderwijs volgende uitspraak: "een affiche ophangen die een holebi-activiteit aankondigt, komt niet overeen met het pedagogisch project van het katholiek onderwijs". Nochtans scharen de ondertekenaars zich achter 5 doelstellingen, waaronder: "holebi-thematiek bespreekbaar achten en er objectieve informatie over verstrekken".

De verklaring van de heer Paul Wille van het katholiek onderwijs over holebi's is ronduit schokkend!

Hoe vertaal je dit dan? Jongens en meisjes die homo of lesbi zijn: pas op je tellen! Je mag dit vooral niet duidelijk maken als je in een katholieke school zit. Je past niet in het pedagogisch project. Het zal je kind maar wezen!

Wij zijn beschaamd, als (ex)leerkracht met jarenlange onderwijservaring in het katholiek onderwijs, om deze uitspraak te horen. Na zoveel jaren werk wordt homoseksualiteit eindelijk volledig aanvaard. Heeft die man er bij stilgestaan wat zijn veroordeling betekent voor kwetsbare jongeren?

Gelukkig kunnen wij getuigen dat in veel katholieke scholen homoseksualiteit wel bespreekbaar is, aanvaard wordt en dat men jongeren met twijfels over hun seksuele geaardheid tegemoet komt.

Frans Ramon, Vlaams Volksvertegenwoordiger
Kristien Grauwels, Federaal Volksvertegenwoordiger
---
Meer informatie:
Agalev fractie, Vlaams Parlement, 1011 Brussel
Tel. 02-552 13 84 Fax 02-552 16 33
e-mail: vl.parlm@agalev.be