Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Johnson behoudt vorm in Aken

27/06/2002

Aken, 27 juni 2002
Tucker Johnson is er in geslaagd om de vorm waarmee hij gisteren de Kür op muziek won, te behouden. De uit Florida afkomstige menner zette vanmiddag wederom een schitterende dressuurproef neer, waarmee hij door de internationale jury met een score van 37'28 punten werd beloond. Hiermee gaat hij momenteel aan de leiding in het individuele klassement van de internationale vierspanwedstrijd in Aken. Zijn naaste concurrenten Michael Freund en Ijsbrand Chardon staan op de respectievelijke tweede en derde plaats. Chardon reed vanmorgen met Zidane, Jack, Camacho en Figo een zeer respectabele dressuurproef. Na het wegvallen van Iwan moest Chardon zijn span wijzigen en het ligt in zijn bedoeling om zich met dit span voor te bereiden op het wereldkampioenschap in Jerez.
In het landenklassement gaat Duitsland aan de leiding (86'56 punten), gevolgd door de Verenigde Staten (87'84 punten) en Nederland (92'96 punten).
Morgen wordt in het menstadion in Aken een extra vaardigheidsproef verreden, de zogenaamde `Jagd um Punkte'. Deze proef telt niet mee voor het klassement. Op zaterdag verhuizen de menners met hun spannen naar het Aachener Wald, waar de marathon plaatsvindt. De uitslagen van de vierspanwedstrijd in Aken vindt u op: chioresult.accom-ac.com/program/2002driving.htm