Politie Amsterdam-Amstelland

Poging beroving chauffeur
27-6-2002. De politie heeft vannacht drie personen aangehouden die eerder probeerden een 20-jarige taxichauffeur uit Amsterdam te beroven.

Een verdachte, een 37-jarige man uit Purmerend, stapte in Amsterdam in de taxi en vertelde dat hij naar Amsterdam-Noord wilde. Onder het viaduct van de Nieuwe Leeuwarderweg/IJdoornlaan werd de taxichauffeur klemgereden door een rode Opel Kadett, waarin een man en een vrouw zaten. De bestuurder van die auto trok het portier van de taxi open en schopte de taxichauffeur in zijn gezicht. Hij dreigde hem te steken met een schroevendraaier. Vervolgens werd de portemonnee van de chauffeur afgepakt en samen met de passagier van de taxi reed het drietal weg in de Opel Kadett. Zij werden later aangehouden in Purmerend.

---

Bromfietsrovers gearresteerd
27-6-2002. De politie heeft vannacht drie jongens aangehouden tussen 17 en 18 jaar oud die op de Burgermeester Rijnderslaan een jongen van zijn bromfiets hadden beroofd. Een vierde dader is nog voortvluchtig.

Het slachtoffer reed met zijn brommer onder het viaduct van de A9 door, met achter op een vriend. Plotseling merkte hij dat zijn vriend van de bromfiets werd getrokken. Een van de daders zette hem een mes op de keel en dwong hem de bromfiets af te geven. Het slachtoffer raakte door het mes gewond aan zijn gezicht. Bij een zoekactie in de omgeving konden drie daders van de beroving worden aangehouden. Zij zijn ingesloten.


---

26-6-2002. De politie Amsterdam, de NS, het GVB, het KLPD, het Openbaar Ministerie en het Stadsdeel Slotervaart/Overtoomse Veld slaan de handen ineen om station Lelylaan veiliger te maken. Aanleiding voor de samenwerking zijn de diefstallen en intimidaties op en rond het
Slag om Waterloo
25-6-2002. Sinds 1 juni is de politie van het wijkteam IJ-tunnel een waar offensief begonnen tegen de overlast en toenemende criminaliteit in de omgeving van het Waterlooplein, het Weesperplein en de Nieuwe Amstelstraat. Daarbij wordt met behulp van diverse externe partners opgetreden tegen allerlei vormen van overlast en straatcriminaliteit. Bij deze actie zijn al 950 mensen op de bon geslingerd en diverse overlast veroorzakers aangehouden.

Klachten van ondernemers en buurtbewoners waren aanleiding voor deze aanpak.

Het project bestaat uit twee delen en loopt van 1 juni 2002 tot 1 juni 2003.

Meer lezen...