Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-06-2002
Persberichten district Kerkrade (RKey; 14.55 u) Donderdag, 27 juni 2002

District Kerkrade

Kerkrade; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen woensdagmiddag in een woning aan de Locht in Kerkrade vond de politie achter de woning en op zolder hennepkwekerijen met totaal 3.000 hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur (12 groeilampen, 12 transformatoren, 4 ventilatoren en enkele tijd/schakelklokken) in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen een van de bewoners.

Kerkrade; auto inbeslaggenomen
Bij controle afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op het Willem Sophiaplein in Kerkrade van een 38-jarige automobilist uit Maastricht bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte is bij de politie bekend voor meerdere soortgelijk (onder invloed besturen van motorvoertuig) gepleegde delicten. Verder bleek dat de Maastrichtenaar niet in het bezit is van een geldig rijbewijs en daarnaast bleek ook dat de auto niet is verzekerd. De politie heeft de auto inbeslaggenomen en maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. Overigens heeft de politie ook een mede-inzittende vrouw aangehouden. Tijdens de controle stapte de vrouw uit en uitte een belediging in de richting van de politie-agenten. De politie maakt terzake de belediging proces-verbaal tegen de verdachte op.

Landgraaf; onder invloed
Een bromfietsbestuurder die zonder verlichting te voeren en zonder bromfietshelm reed, trok afgelopen woensdagavond omstreeks 23.45 uur op de Zwartebergweg in Landgraaf de aandacht van de politie. Bij controle bleek dat de bromfietsbestuurder, een 16-jarige jongeman uit Landgraaf onder invloed zijn bromfiets bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de jongeman ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. Daarnaast bekeurde de politie hem voor de andere feiten zoals het rijden zonder verlichting te voeren, het rijden zonder bromfietshelm en ook vanwege het niet hebben van een bromfietscertificaat.