Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-06-2002
Persberichten district Sittard (HP; 15.00 u) Donderdag, 27 juni 2002

District Sittard

Roosteren, insluiper aangehouden:
Woensdag 26 juni 2002 heeft de politie een 49 jarige inwoner van Hoensbroek aangehouden die in een woning in Roosteren binnen geslopen was. De bewoonster wist de insluiper slechts met moeite uit haar woning te werken.
De 42 jarige bewoonster werd woensdagavond omstreeks 18.15 uur plotseling geconfronteerd met een vreemde man in haar woning. Deze was via een openstaande deur aan de achterzijde van de woning binnen gekomen. De vrouw wist de man, die haar geld vroeg, uit haar woning te duwen. Na enige aarzeling van de man, en door kordaat optreden van de vrouw, vertrok de man met een auto. De vrouw noteerde het kenteken van de auto en waarschuwde daarop de politie. Uit de geautomatiseerde bestanden van de politie bleek dat de door de insluiper gebruikte auto van diefstal afkomstig was. Deze bleek in Nuth gestolen te zijn. Na een uitgebreid onderzoek in de omgeving werd de betreffende auto aangetroffen op de Stationsstraat te Sittard waar de enige inzittende werd aangehouden. De verdachte werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. In de loop van de avond werd hij in verzekering gesteld.

Enighausen, rijden onder invloed:
Een 52 jarige inwoner van Grevenbicht is donderdagmorgen 26 juni 2002 door de politie aangehouden wegens het rijden onder invloed. Het alcoholgebruik van de automobilist uit Grevenbicht bleek donderdagmorgen omstreeks 03.15 uur bij een routinecontrole op de Heilige Kruisstraat in zijn woonplaats. De bestuurder werd daar zijn medewerking gevraagd om een blaastest af te leggen, maar voerde deze al dan niet opzettelijk steeds verkeerd uit. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij nu zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. Ook hier kwam het niet tot een eindresultaat van de analyse, omdat de automobilist steeds verkeerd blies. Tegen de inwoner van Grevenbicht wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het opzettelijk weigeren van de alcoholblaastest en de ademanalyse. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts. Hij kreeg een rijverbod opgelegd voor de tijdsduur van 24 uur.

Sittard, hennepkwekerij aangetroffen:
De politie heeft woensdag 26 juni tegen een 53 jarige inwoner van Sittard proces-verbaal opgemaakt nadat in zijn woning aan Hemelsley te Sittard een hennepkwekerij werd aangetroffen.
Naar aanleiding van het vermoeden van de aanwezigheid van een hennepkwekerij in de woning aan Hemelsley werd woensdagmorgen een onderzoek ingesteld. In de woning werd in de kelder een hennepkwekerij aangetroffen bestaande uit 138 hennepplanten die beschenen werden door 9 assimilatielampen. Verder trof de politie een koolstoffilter aan alsmede een afzuiginstallatie, twee ventilatoren, een tijdschakelaar en negen transformatoren. Na monsterneming van de hennepplanten en na overleg met de Officier van Justitie werd de gehele kwekerij ontmanteld. De planten zijn inmiddels vernietigd. In het kader van snelrecht wordt tegen de 53 jarige bewoner proces-verbaal opgemaakt. Hij is voor 3 september gedagvaard om zich bij de Officier van Justitie te verantwoorden.