Persberichten politie Rivierenland

---

Donderdag, 27 juni 2002

---


Diefstal fietsen
In de nacht van maandag 24 juni op dinsdag 25 juni werden twee personen aangehouden ter zake poging fietsendiefstal bij het station in Elst. Beide personen, een 21-jarige vrouw en een 23-jarige man uit Arnhem, konden mede op aanwijzingen van een getuige worden aangehouden. Beiden verdachten zijn ingesloten en in de woning van de verdachten zijn meer ontvreemde fietsen aangetroffen

De beide fietsen die men probeerde weg te nemen werden op het politiebureau gestald. De politie is op zoek naar de eigenaren. Het gaat om een groene Gazelle fiets, type Furore en een blauwe damesfiets, merk Sparta, type Athena.

Diefstal scooter en motorfiets
Door de oplettendheid van een buurtbewoner konden in de nacht van maandag 24 juni op dinsdag 25 juni twee personen worden aangehouden die een scooter en een motorfiets uit een schuur wilde wegnemen, gelegen aan de Dorpsstraat te Slijk Ewijk. De daders, een 17-jarige jongen uit Nijmegen en een 18-jarige jongen uit Oosterhout werden ingesloten voor verder onderzoek.

Diefstal geld
In een eetgelegenheid in Zetten probeerde een 25-jarige man uit Andelst dinsdagavond 25 juni geld weg te nemen uit de kassa. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd hij heengezonden. In het kader van het lik-op-stuk-beleid kreeg hij een schikking mee van 130.

Winkeldiefstal
Op woensdag 26 juni 2002 omstreeks 11.00 uur, werd een jongeman betrapt op het stelen van een pakje sigaretten bij een supermarkt aan het Eilandplein te Duiven. De dader, een 15 jarige inwoner uit Duiven, werd overgedragen aan de politie. Een Halt pv wordt opgemaakt.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl