Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Tillinghast-towers perrin neemt meerderheidsbelang in classic solutions

Nieuwe marktleider in modelleringssoftware voor financiële wereld

Amsterdam, 27 juni - Tillinghast-Towers Perrin, management consultants en actuarissen, start een samenwerkingsverband met het Australische Classic Solutions. Hiermee ontstaat wereldwijd het meest toonaangevende bedrijf voor modelleringssoftware voor verzekeraars en financiële dienstverleners. Tillinghast heeft een meerderheidsbelang in het nieuwe bedrijf, waarin de Tillinghast Actuarial Software® (TAS) geïntegreerd wordt met die van Classic Solutions. Mark Schneider, de huidige Chief Executive Officer (CEO) van Classic Solutions, is de CEO van het nieuw gevormde bedrijf.

Het nieuwe bedrijf zal blijven opereren onder de huidige naam Classic Solutions en zal als een aparte entiteit functioneren. Dankzij de samenwerking ontstaat synergie tussen de best-in-class actuariële kennis van Tillinghast en de sterke kenmerken van het TAS-systeem en MoSes van Classic Solutions. MoSes is het geavanceerde, universele systeem van Classic Solutions voor financiële modellering. De overname leidt tot de grootste gebruikersgroep met modelleringssoftware voor verzekeraars en financiële dienstverleners. Tevens zal het nieuwe bedrijf het snelst groeiend software bedrijf op dit gebied zijn.

"Met de overname ontstaat een nieuw bedrijf dat gericht is op ontwikkeling, verkoop en ondersteuning van softwareproducten voor financiële dienstverleners" aldus Patricia Guinn, Managing Director van Tillinghast - Towers Perrin. "Dit creëert niet alleen uitstekende mogelijkheden voor Tillinghast, maar ook voor Classic Solutions en onze klanten."

"TAS is een toonaangevend financieel modelleringsysteem. MoSes biedt een uitstekend ontwikkelplatform met gebruiksklare applicaties," aldus Guinn. "Het beste van de twee systemen wordt nu geïntegreerd voor optimale resultaten. Door het gecombineerde intellectuele kapitaal van deze overname ontstaat de enige wereldwijde dienstverlener voor deze specifieke software."

Tillinghast en Classic Solutions opereren gezamenlijk en onafhankelijk van elkaar in hun adviesdiensten en de ontwikkeling van nieuwe softwareapplicaties voor het MoSes platform. De nieuwe organisatie beschikt over de kwaliteiten en middelen voor verdere groei. Daarnaast kunnen de huidige applicaties in het nieuwe Classic Solutions verder uitgebreid worden voor bedrijfsplanning, geavanceerde ALM risicoanalyses, waardering van innovatieve producten, waardering en berekening van ´embedded values´ (en ´fair values´) van financiële dienstverleners.

"Door MoSes en TAS te integreren, kunnen wij onze business uitbreiden, onze klanten het beste product bieden en leading-edge systemen ontwikkelen," zegt Schneider, CEO van Classic Solutions. "Voor onze klanten betekent dit een verbeterde functionaliteit en innovatie en dat zal naar onze mening snel leiden tot een onbetwist marktleiderschap van onze modelleringssoftware."
Schneider: "Wij blijven uiteraard innovatieve software voor onze klanten ontwikkelen. Dit nieuwe bedrijf biedt ons schaalgrootte waarmee we aan de toenemende behoefte van financiële dienstverleners kunnen voldoen om de meest geavanceerde financiële projectiesystemen te ontwikkelen. Door onze onafhankelijkheid zijn we in staat het huidige netwerk van dienstverleners te ondersteunen en verder uit te breiden. Dit is in overeenstemming met onze strategie die tot doel heeft de wereldwijde standaard in ons marktsegment te worden."

"De toepassing van financiële modelleringsystemen groeit qua omvang en resources nodig, " zegt Steve Taylor-Gooby, Practice Director van Tillinghast - Towers Perrin. "De concentratie van de ontwikkeling van software stelt ons in staat om beter tegemoet te komen aan de behoeften van onze klanten."

"Tillinghast consultants werken vanaf nu samen met medewerkers van Classic Solutions in het opzetten en uitvoeren van implementatietrajecten voor klanten en de ontwikkeling van nieuwe software. Wij streven hiermee naar een win-winsituatie voor onze klanten," aldus Guinn.


- einde persbericht -

Classic Solutions en MoSes

Classic Solutions is toonaangevend in de ontwikkeling van financiële modelleringsoftware. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Sydney, Australië. Het Europese kantoor is gevestigd in Londen. De werkzaamheden voor Noord- en Zuid-Amerika worden vanuit New York geleid.

Het succes van de afgelopen jaren en de toekomstige groei voor Classic Solutions komen voort uit het unieke kernproduct - MoSes. MoSes is een universeel financieel projectiesysteem met gebruiksklare applicaties. Deze applicaties bestrijken tarifering, business plan projecties, ALM en stochastisch financieel risicomanagement, en directe modelleringsoplossingen.

MoSes wordt door meer dan 100 bedrijven in meer dan 30 landen gebruikt, waaronder toonaangevende leven- en schadeverzekeraars, banken en pensioenfondsen. Onder de klanten bevinden zich zowel grote verzekeraars wereldwijd als negen internationale actuariële adviesbureaus. Meer informatie is te vinden op de website www.csrmi.com.

Tillinghast-Towers Perrin en TAS

Tillinghast-Towers Perrin management consultants en actuarissen ondersteunt verzekerings-maatschappijen, banken en andere financiële dienstverleners bij strategische en financiële vraagstukken. Samen met zusterorganisatie Towers Perrin vormt zij één van de grootste onafhankelijke management consultancy bureaus ter wereld en heeft wereldwijd meer dan 9000 werknemers verspreid over meer dan 20 landen.

Tillinghast startte haar werkzaamheden in de financiële projectie softwaremarkt in 1989 met de introductie van TAS. Meer dan 250 klanten maken gebruik van deze software voor onder andere productontwikkeling, cash flow projecties, waarderingen en ALM. Ook Tillinghast consultants maken gebruik van TAS waardoor klanten ervan verzekerd zijn dat TAS optimaal ontwikkeld en ondersteund blijft.