Provincie Zuid-Holland

Persbericht

26-06-2002
Meer geld voor regionale omroepen

Provinciale staten van Zuid-Holland (PS) hebben vandaag/26 juni in hun vergadering besloten de regionale omroepen RTV West en RTV Rijnmond meer subsidie te geven. Daarnaast hebben PS geld uitgetrokken als bijdrage in de kosten van verhuizing van de omroepen.

De provincie Zuid-Holland verleent jaarlijks een subsidie aan de beide regionale omroepen op grond van de Mediawet. Voor 2002 is besloten de boekjaarsubsidie voor beide omroepen te verhogen met 242.124 ten opzichte van 2001. Dat betekent dat de regionale omroepen voor 2002 elk een boekjaarsubsidie ontvangen van 6.974.807.

Ook kunnen de omroepen ieder rekenen op een bijdrage in hun verhuiskosten van 663.926. Verantwoordelijk gedeputeerde Marcel Vissers: Eerder hebben PS gesteld dat de omroepen een professionaliseringsslag moeten maken. Integratie van de radio- en tv redacties per omroep is daarvan een uitwerking. Om verdergaande samenwerking mogelijk te maken is een verhuizing noodzakelijk. Daarom is het goed dat PS hebben besloten zowel RTV West als RTV Rijnmond een aanvullend bedrag te geven voor die verhuizing.