Gemeente Leeuwarden

Aanleg en inrichting van een dorpsplein in Goutum ¦ Afwijzen subsidieaanvraag Stichting Nationaal Monument Kamp Vught. ¦ Integratie van WVG indicatiestelling en uitvoering bij het RION ¦ Overeenkomst maatschap Boonstra ¦ Splitsing appartementsrechten t.b.v. herhuisvesting van S.C. Flamingo ¦ Vaststelling van het Mandaatstatuut 2002 ¦ Peuterspeelzaalwerk in Leeuwarden ¦ Subsidiëring COA (Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers) ¦ Subsidieverlening 2002 Stichting VVN (Vereniging voor Vluchtelingen en Nieuwkomers) ¦ Uitgifte erfpacht aan de Stichting Indoor Schietbaan Leeuwarden ¦ Verkoop van een perceel bedrijfsterrein in Newtonpark II

Aanleg en inrichting van een dorpsplein in Goutum

Het college van burgemeester en wethouders gaat akkoord met de aanleg en inrichting van een dorpsplein in Goutum op basis van het voorstel van Dorpsbelang Goutum. De kosten worden betaald uit de reeds beschikbaar gestelde middelen voor het verbeteren van het rioolstelsel van Goutum. Het dorsplein zal onderdeel zijn van een groter geheel in de omgeving van de Wiardaskoalle met parkeerterrein, schoolplein en voet- en fietspaden en voor allerlei activiteiten gebruikt worden.

Bijzonder is dat het initiatief uit het dorp zelf is voortgekomen.

Collegebesluit: 25 juni 2002

Afwijzen subsidieaanvraag Stichting Nationaal Monument Kamp Vught.

Het college van burgemeester en wethouders heeft beslotende de subsidieaanvraag van Stichting Nationaal Monument Kamp Vught niet te honoreren. Het subsidieverzoek t.b.v. een historische reconstructie van een gevangenbarak is niet direct van plaatselijk belang. Honorering van het verzoek zou ook verplichtingen scheppen voor eventuele verzoeken in de toekomst.

Collegebesluit: 25 juni 2002

Integratie van WVG indicatiestelling en uitvoering bij het RION

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten met ingang van 1 januari 2003 de indicatiestelling en overige dienstverlening in het kader van de WVG (wet voorziening gehandicapten) onder te brengen bij het RION (Regionaal Indicatieorgaan Noord-Friesland). Daardoor wordt de overeenkomst tussen de gemeente Leeuwarden en Stichting Thuiszorg het Friese Land inzake de WVG per 1 januari 2003 niet verlengd.

Thuiszorg Het Friese Land heeft voor de uitvoering van de WVG het Bureau WVG opgericht. Het Bureau WVG heeft zich ontwikkeld tot een professionele organisatie. Sinds 1 januari 1998 bestaat de wettelijke verplichting voor gemeenten tot het oprichten en instandhouden van Regionale Indicatie organen, die indiceren over verpleging, verzorging en thuiszorg. De gemeente gaat er van uit dat per 1 januari 2003 een organisatie is gevormd die klantgericht en deskundig zorgvragen integraal kan beoordelen en de realisatie van de WVG voorzieningen efficiënt kan verzorgen.

Collegebesluit: 25 juni 2002

Overeenkomst maatschap Boonstra

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten met de maatschap W.A. en H. Boonstra te Reduzum een overeenkomst te sluiten tot regeling van belastingschade. Het bedrag van 2.481.635,00 komt ten laste van de toekomstige grondexploitatie van Leeuwarden-Zuid.

De gemeente Leeuwarden heeft in 1999 diverse percelen weiland aangekocht t.b.v. Leeuwarden-Zuid van de maatschap Boonstra. In de verkoopakte werd opgenomen dat de gemeente zich verplicht de belasting te vergoeden over de door deze verkoop ontstane bestemmingswijzigingswinst. Omdat deze regeling in de praktijk onduidelijk blijkt, is er nu een aanvullende overeenkomst opgesteld. Vooruitlopend op de definitieve aanslagen worden de voorlopige aanslagen inkomstenbelasting op korte termijn vergoed. Definitieve behandeling zal plaatsvinden in de raadsvergadering van augustus.

Collegebesluit: 25 juni 2002

Splitsing appartementsrechten t.b.v. herhuisvesting van S.C. Flamingo

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een overeenkomst aan te gaan met S.C. Flamingo tot het verkopen van het onverdeeld een/tweede aandeel in een perceel grond met daarop een voor rekening van de gemeente Leeuwarden gestichte kantine met overige ruimten voor de koopsom van 1,00 en deze te splitsen in 2 appartementsrechten. Bij deze splitsing krijgt S.C. Flamingo het gebruiksrecht van de kantine en de gemeente het gebruiksrecht van de daaronder liggende was- en kleedruimtes. Het geheel mag slechts gebruikt worden t.b.v. sportdoeleinden. Na langdurige onderhandelingen is overeenstemming bereikt dat S.C. Flamingo haar sportactiviteiten verplaatst van sportpark de Greuns naar sportpark Kalverdijkje. Dit in verband met de gefaseerde overdracht van delen van sportpark de Greuns aan Friesland Coberco Dairy Foods. Voor deze verplaatsing is reeds enige tijd geleden op sportpark Kalverdijkje een nieuwe kantine met was- en kleedruimten gesticht.

Collegebesluit: 25 juni 2002

Vaststelling van het Mandaatstatuut 2002

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten over te gaan tot vaststelling van het mandaatstatuut 2002 en de daarbij behorende overzichten. Het mandaatstatuut 2000 komt hiermee te vervallen.

Na de risicoanalyse is de bevoegdheidstoedeling getoetst en is het niveau van mandatering opnieuw beoordeeld. Er is nu een nieuw overzicht m.b.t. de bevoegdheidstoedeling van de diensten Algemene Zaken, Stadsontwikkeling en - Beheer en Welzijn. Sociale Zaken is bezig haar overzicht aan te passen aan de nieuwe organisatie.

Collegebesluit: 25 juni 2002

Peuterspeelzaalwerk in Leeuwarden

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de ouderbijdrage voor peuterspeelzalen te verhogen tot een niveau waarop 30% van de kosten van het gesubsidieerde Leeuwarder peuterspeelzaalwerk uit deze ouderbijdrage gedekt kan worden. De ouderbijdragentabel is sinds 1995 niet meer aangepast; de dekking bedraagt nu ongeveer 20%.

De verhoging vindt gefaseerd plaats in drie jaar, met en stijging van 15% in 2003, 15% in 2004 en 20% in 2005. De kosten voor peuters uit de laagste inkomensgroepen stijgen relatief minder hard dan voor peuters uit de hogere inkomens.

Collegebesluit 25 juni 2002

Subsidiëring COA (Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers)

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers een subsidie toe te kennen van 35.880,00. Deze bijdrage is bestemd voor de coördinatie van lessen Nederlandse Taal voor asielzoekers op de AZC locaties Bonkevaart en Burmania te Leeuwarden.

De lessen worden gegeven door vrijwilligers. De coördinatie wordt verzorgd door ROC Friesland College.

Collegebesluit: 25 juni 2002

Subsidieverlening 2002 Stichting VVN (Vereniging voor Vluchtelingen en Nieuwkomers)

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten 618.096,26 subsidie te verlenen aan de Stichting voor Vluchtelingen en Nieuwkomers voor de uitvoering van de ROA regeling, de Zorgwet VVTV en de Wet inburgering nieuwkomers. De subsidie wordt verleend voor huisvesting aan asielzoekers, aan mensen met een voorwaardelijke vergunning tot verblijf en de uitvoering van de wet inburgering nieuwkomers op het terrein van coördinatie en uitvoering.

Collegebesluit: 25 juni 2002

Uitgifte erfpacht aan de Stichting Indoor Schietbaan Leeuwarden

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een perceel grond in het sportpark Kalverdijkje aan de Stichting Indoor Schietbaan Leeuwarden in erfpacht te geven tegen een canon van 1,00 per jaar onder de gebruikelijke bedingingen. De Stichting Indoor Schietbaan Leeuwarden is reeds sinds 1993 bezig met uitbreiding van de huidige schietaccommodatie. De gemeente heeft hier destijds haar medewerking aan gegeven onder voorwaarde dat aan een aantal voorwaarden als vormgeving van het gebouw, parkeren, milieu en financiën is voldaan.

Collegebesluit: 25 juni 2002

Verkoop van een perceel bedrijfsterrein in Newtonpark II

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten over te gaan tot verkoop van een perceel bedrijfsterrein aan Mega Hout B.V. t.b.v. bedrijfsverplaatsing. Het bedrijf houdt momenteel kantoor te Leeuwarden en huurt een hal in Harlingen. De opbrengst ad 194.109,00, excl. BTW komt ten gunste van de Grondexploitatie Newtonpark II.

Collegebesluit: 25 juni 2002