Aino

Persbericht

Wijziging hoofddirectie Aino N.V.

Houten, 28 juni 2002. Aino N.V. maakt bekend dat haar financieel directeur P.J.(Peter) van den Berg besloten heeft terug te treden als CFO, teneinde W.(Willem) Haverkamp, de op 28 juni door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders te benoemen CEO, alle ruimte te geven diens plannen te realiseren. De Raad van Commissarissen is de heer Van den Berg erkentelijk voor zijn bijdrage aan het herstructureringsproces gedurende de afgelopen twaalf maanden.
Over de eerste vijf maanden van 2002 heeft Aino een negatief resultaat behaald van 2,9 miljoen Euro. Dit resultaat wijkt 2,0 miljoen Euro in negatieve zin af van het budget. De in maart 2002 uitgesproken verwachting dat het resultaat per ultimo 2002 positief zal zijn, zal dan ook niet gerealiseerd worden.
Willem Haverkamp heeft inmiddels met de Ondernemingsraad overeenstemming kunnen bereiken over een noodzakelijke reductie van de totale personeelskosten ad 20%. Indien dit initiatief op korte termijn met succes gerealiseerd kan worden, is de verwachting dat de onderneming de moeilijke tijd in de ICT-sector succesvol kan doorstaan.

Profiel Aino N.V.
Aino is een zakelijke dienstverlener die

* adviseert op het gebied van organisatie en (ICT-) businessstrategie
* op pragmatische wijze passende informatiesystemen bouwt voor front-, mid- en back-office-omgevingen

* helpt deze omgevingen kosteneffectief te beheren
Bij Aino zien we automatisering als strategische succesfactor die uw bedrijf of organisatie de nodige slagkracht geeft. Wij denken dan ook graag met u mee om u te helpen uw concurrentiepositie te verbeteren. Soms ligt de nadruk op creativiteit en flexibiliteit. In andere gevallen is betrouwbaarheid en continuïteit het belangrijkste criterium. In alle gevallen draait het echter om mensenwerk. Daarom is de ontplooiing van mensen voor Aino een centraal thema. Die visie brengen we inmiddels in de praktijk in het top- en middensegment van het Nederlandse bedrijfsleven en bij de overheid. We maken daarbij onderscheid tussen drie business segmenten:
* Financiële instellingen

* Overheid en zorg

* Handel, transport en industrie.

Met zo'n 1000 medewerkers bestrijkt Aino het ICT-speelveld over de volle breedte. Dit resulteert in oplossingen die de traditionele grenzen van ICT overschrijden. Zo bieden we ondersteuning voor zowel interne bedrijfsprocessen als externe processen. En leveren we systemen waarmee uw onderneming relaties opbouwt met individuele klanten en klantengroepen, maar ook met uw eigen medewerkers. Aino is genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Aino N.V., mevrouw Bettina de Groot,
Tel. +31 (0)30 6389000 of mailen naar info@aino.nl