Provincie Limburg

Koninklijke onderscheiding voor ir. F.H.J. Koelman, algemeen directeur N.V. Industriebank LIOF

Gouverneur mr. B.J.M. baron van Voorst tot Voorst overhandigt vanmiddag de versierselen behorende bij een koninklijke onderscheiding aan de heer ir. F.H.J. Koelman, algemeen directeur van de N.V. Industriebank LIOF. De heer Koelman wordt bij gelegenheid van zijn afscheid van de industriebank benoemd tot Officier in de orde van Oranje-Nassau vanwege zijn uitzonderlijke verdiensten voor deze ontwikkelingsmaatschappij.

De heer Koelman werd in 1990 benoemd tot directeur. Onder zijn leiding wist hij het LIOF uit te bouwen tot een gerespecteerde zelfstandige organisatie in de Limburgse samenleving. Het is de N.V. Industriebank gelukt tientallen buitenlandse bedrijven naar Limburg te halen met flinke investeringen en vele arbeidsplaatsen. Het LIOF begeleidt een groot aantal (door)starters en exploiteert inmiddels 15 bedrijfsverzamelgebouwen.

Maatschappelijk gezien is de heer Koelman ook actief. Hij heeft onder meer zitting in het bestuur van het Limburgs Symphonie Orkest, is lid van de raad van Toezicht Stichting St. Annadal en bestuurslid van de Stichting Hein Wellens Fonds.

De Gouverneur overhandigt de versierselen vrijdagmiddag 28 juni om ca. 15.45 uur aan de heer Koelman tijdens een afscheidsbijeenkomst bij het LIOF aan de Boschstraat 76 te Maastricht.

1-7-2002 09:15