Ingezonden persbericht

Vijfjarig bestaan van het Xtreactor Festival te Arnhem

Tweedaags Cybergothic Festival

UTRECHT, 20020613 -- Het Xtreactor festival staat bekend als het belangrijkste festival voor nieuwe cybergothic bands in Nederland. Dit jaar bestaat het festival, dat georganiseerd wordt door Cybercase, vijf jaar. Tijdens dit tweedaagse Cybergothic festival presenteren wij onder andere internationale bands, Gast dj's & Cybergothic Markt. Het Xtreactor festival vindt plaats op vrijdag 28 Juni en Zaterdag 29 Juni 2002 in club Willemeen te Arnhem.

Vele bands die inmiddels internationaal grote successen hebben geboekt stonden op de voorgaande edities van Xtreactor. Een bekend voorbeeld is de Oostenrijkse band L'ame Immortelle die 3 jaar geleden in Arnhem speelde en tegenwoordig een act is die bij Mojo Concerts is ondergebracht. Ieder jaar zoekt de organisatie een twaalftal bands uit binnen- en buitenland die op het punt staan om door te breken, dit maakt het festival met name interessant voor publiek dat goed op de hoogte wil blijven. Dat het festival de afgelopen jaren succesvol geweest is blijkt uit het het feit dat Cybercase / Dj -X-X-X- (o.a. Xtreactor Festival) net als DJ Co2 (Electronic Diseases) en Marcel Verschoor (Gotham Festival) dit jaar meewerken aan de realisatie van een Cybergothicstage op het Lowlands Festival. Naast de bands is er een keur aan bekende en onbekende gast-dj's uit binnen- en buitenland en er zal een Cybergothic Markt aanwezig zijn.

De bands die voor dit jaar op het programma staan zijn erg gevarieerd in genre en bekendheid. Veelbelovende acts zijn bijvoorbeeld Beinhaus (D); industrial in de traditie van de Einsturzende Neubauten, SFOR-Crime (D); dansbare electro met theatrale show, State of the Union (USA); catchy electropop. Naast deze bands staan als grote publiekstrekkers Hocico (MEX) en Neuroticfish (D) op de line-up. De uit Mexico afkomstige band Hocico tourt regelmatig over de gehele wereld en doet daarbij alle grote festivals aan. Xclusief te zien in nederland tijdens Xtreactor 2002. Het Festival is een must voor alle Cybergothic liefhebbers.

Xtreactor, Tweedaags Cybergothic Festival, Willemeen Arnhem Holland, 28-6 & 29-6 2002.
Tickets: combi: 36 euro, vrijdag: 18 euro, zaterdag: 22 euro Presale: info@bazz-music.demon.nl , reserveren: cybercase@hetnet.nl Bands: Beinhaus, Plastic, Aslan Faction, SFOR-Crime, Accessory, Hocico, Trummerwelten, Dioxyde, MsMoNo, Empusae, State of the Union, Stendal Blast, Morgenstern, Neuroticfish. DJ's -X-X-X- (Cybercase), Marcel (Gotham), Melody (Los Angeles - USA) e.a.

Meer informatie en achtergronden over bands, dj-'s, tickets etc: WWW.XTREACTOR.NL



Ingezonden persbericht