Skatebond Nederland


Internationaal skeelerweekend voor de jeugd

Het weekend van 28, 29 en 30 juni staat voor skeelervereniging De Draai in Haulerwijk en skeelervereniging Lindenoord in Wolvega volledig in het kader van het internationaal Icono-Fokkema-toernooi. Een skeelerfeest voor de jeugd met inschrijvingen uit België, Duitsland, Denemarken, Zwitserland en zelfs een rijder uit Venezuela. In totaal worden een honderdtal buitenlandse deelnemers verwacht. Dat aantal gevoegd bij de 125 Nederlandse rijders en rijdsters geeft een fantastisch deelnemersveld.

Op vrijdagavond worden vanaf 18.00 uur de marathonwedstrijden gehouden op de 400m baan in Haulerwijk vanaf de kleinste pupillen tot aan de veteranen. Een wedstrijd overigens die voor de regionale rijders tevens meetelt voor de Oosterhof-Holman-competitie.

Op zaterdag volgen vanaf 11.00 uur de wedstrijden op de 200m-piste in Haulerwijk. Bij dit soort wedstrijden worden enorme snelheden gehaald en dit geeft dan ook een fantastisch schouwspel. Op zondag volgen de wedstrijden op de vernieuwde 400m skeelerbaan in Wolvega.

De wedstrijden krijgen in het buitenland steeds meer naam vanwege het gezellige karakter en de bijzondere contacten die er door en voor de jeugd ontstaan. Voor mensen die van topsport houden een must om eens te gaan kijken, temeer daar de Nederlandse selectie voor het EK (vanaf 20 juli in Zuid-Frankrijk) de laatste wedstrijd op eigen bodem rijdt. Meer info: www.skatebond.nl/speed


---