ABN AMRO



Amsterdam, 28 juni 2002

ABN AMRO verkoopt retailactiviteiten in Griekenland aan Aspis Bank

ABN AMRO en Aspis Bank zijn de verkoop overeengekomen van de retailactiviteiten van de SBU Consumer & Commercial Clients van ABN AMRO in Griekenland. De transactie zal naar verwachting in september 2002 zijn afgerond, na goedkeuring van de toezichthouders.

De retailactiviteiten van ABN AMRO bestaan uit 16 kantoren, met dienstverlening op het gebied van creditcards, bemiddeling in verzekeringen, leaseactiviteiten en overige diensten voor het midden- en kleinbedrijf. De 170 medewerkers krijgen allen het aanbod over te gaan naar Aspis Bank.
De verkoop van de retailactiviteiten in Griekenland van de SBU Consumer & Commercial Clients past in ABN AMRO's strategie om haar middelen in te zetten in markten waar het hoogst mogelijke rendement voor klanten en aandeelhouders kan worden gehaald.

ABN AMRO is ervan overtuigd dat deze verkoop de retailactiviteiten de beste mogelijkheden biedt voor de toekomst. ABN AMRO blijft aanwezig in Griekenland en actief op het gebied van Wholesale en Shipping klanten en op het terrein van Private Clients en Assetmanagement.

De overeenkomst houdt onder andere in dat ABN AMRO eigenaar wordt van ongeveer 7% van het bestaande aandelenportfolio in Aspis Bank.

Verder zijn beide partijen overeengekomen om onderzoek te doen naar mogelijke verdere samenwerking op het gebied van asset gathering, inclusief assetmanagement, discretionair vermogensbeheer en pensioendiensten. Beide partijen hebben een intentieverklaring getekend voor de oprichting van een joint venture op deze gebieden.

Aspis Bank is een van de vooraanstaande retailbanken in Griekenland met een balanstotaal van EUR 1,2 miljard en 41 kantoren verspreid over Griekenland. Aspis Bank is actief in de retail- en MKB-markt met de nadruk op service, innovatie en flexibiliteit.

Perscontacten:
ABN AMRO, 020 - 628 89 00
Aspis Bank, +30 10 336 40 76



ABN AMRO Bank N.V.

Afdeling Persvoorlichting (HQ1190)
Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam

Tel. 020 628 89 00
Fax. 020 629 54 86

Please read our disclaimer.
Copyright © 1998-2002 ABN AMRO Bank N.V.
All rights reserved.