Gemeente Alkmaar


24 april 2002

Afsluiting groot onderhoud aan Huiswaarderweg in één weekend

Eind juni vindt de derde en tevens laatste fase van het groot onderhoud aan de Huiswaarderweg plaats. Het werk wordt in een weekend geklaard, om verkeershinder tot een minimum te beperken. Het college van burgemeester en wethouders heeft gisteren hiertoe besloten. Van vrijdag 28 juni, na de avondspits tot maandag 1 juli, voor de ochtendspits, wordt aan de Huiswaarderweg gewerkt. De zuidbaan is afgesloten tussen de Huiswaarderbrug en de Nollenweg en de noordbaan tussen de Laan van Straatsburg en Nollenweg. Er wordt gewerkt aan het gedeelte van de zuidbaan tussen de Huiswaarderbrug en de Neswaard én de noord- en zuidbaan tussen de Schinkelwaard en de Nollenweg.

De Huiswaarderweg moet in het kader van groot onderhoud geasfalteerd worden. De voordelen: het regenwater wordt beter afgevoerd en omdat het nieuwe asfalt geluidsarmer is, hebben omwonenden minder last van verkeerslawaai. Ervaringen van vorig jaar september, toen de tweede fase van het groot onderhoud uitgevoerd werd, hebben tot de keuze geleid, de derde fase in een weekend te klaren, in plaats van door de week.

Datum en werktijden zijn onder andere afgestemd met Rijkswaterstaat en de Provincie. Verbindingen van Alkmaar-Noord naar Alkmaar-Zuid blijven open (kruispunten Neswaard-Huiswaarderweg en
Schinkelwaard-Huiswaarderweg). Tevens blijft verkeer mogelijk vanuit noord en zuid naar het westen. Alleen de oprit van de Helderseweg naar de zuidbaan van de Huiswaarderweg moet afgesloten worden omdat deze dood loopt op het afgesloten deel. Het verkeer kan verder de gehele ring gebruiken.

Planning werkzaamheden:


- Vrijdag 28 juni vanaf het einde van de avondspits in één keer alles frezen.


- Zaterdag 29 juni asfalteren op de drie locaties.

- Zondag 30 juni asfalteren en belijnen op de drie locaties.
Tot maandagochtend 06.00 uur is er een uitloopmogelijkheid vanwege weersomstandigheden.