Ingezonden persbericht


Utrecht, 12 juni 2002

Persbericht

Biologicadag 'De eetbare siertuin'

28 juni op Terra Futura op de Floriade

Iedere laatste vrijdag van de maand organiseert Platform Biologica een Biologicadag op Terra Futura op de Floriade. Het thema van de derde Biologicadag op vrijdag 28 juni is 'De eetbare siertuin'. Twee medewerkers van de Kleine Aarde zijn deze dag aanwezig om de bezoeker uit te leggen wat je van welke plant kunt eten. Om 10.30, 12.00, 13.30, 15.00 uur start steeds een rondleiding.

De eetbare siertuin is één van de tuintjes op Terra Futura. Het ontwerp is van de Kleine Aarde. In deze tuin staan fruit- en groentegewassen die sierwaarde hebben, en sierplanten waar je ook iets van kunt eten. Komkommerkruid en Oostindische Kers zijn sprekende voorbeelden van de laatste groep. De medewerkers van de Kleine Aarde vertellen graag over deze en alle andere planten. Op Terra Futura is het tuinontwerp en een lijst met eetbare gewassen op papier beschikbaar. Het staat tevens op de website, www.terrafutura.nl.

Terra Futura is één van de eilanden op de Floriade en ligt voor Big Spotter's Hill. Platform Biologica en Milieu Programma Sierteelt tonen hier samen twee wegen naar een duurzame landbouw, de biologische en de geïntegreerde weg. De exploitatie en uitvoering van Terra Futura is financieel mogelijk gemaakt door Stichting DOEN van de Nationale Postcode Loterij, het VSB-fonds en het Prins Bernhard Fonds.

Het programma voor de volgende Biologicadagen is:

26-7 'Planten vertellen hun verhaal'

Waar komt de naam vandaan, volksgebruik

m.m.v. Gerard Mostert (Amateurtuindersvereniging, AVVN)

30-8 'Van struik tot mond'

Teelt, oogst en afzet van kleinfruit

m.m.v. Odin en fruitteler

27-9 'Van boom tot mond'

Teelt, oogst en afzet van appels

m.m.v. Odin en fruitteler

Meer informatie:


- Platform Biologica, Ineke Oosting 030-2339970

- Websites www.platformbiologica.nl, www.terrafutura.nl, www.floriade.nl
* Platform Biologica is de beleids- en promotieorganisatie voor biologische landbouw en voeding. Met vriendelijke groet,
Ellen Winkel, coördinator voorlichting en PR

Platform Biologica

Postbus 12048
3501 AA Utrecht
T 030-2339970, direct 2339982
F 030-2304423