PS-GAMES

Topspelers kaartspel strijden om Europees Kampioenschap

Amsterdam, 11 juni 2002 - Europa's beste Magic: The Gathering spelers komen voor de vijfde maal bij elkaar op de jaarlijkse Europese kampioenschappen. Het toernooi vindt plaats van 28 tot en met 30 juni, de Beurs van Berlage te Amsterdam.

Spelers uit meer dan 30 Europese landen strijden in Amsterdam om de titel van Europees kampioen en een prijzenpot van USD 50.000. Meer dan 300 topspelers vanuit alle hoeken van Europa bereiden zich voor om de titel van Europees kampioen in Magic: The Gathering op te eisen. Alle deelnemers qualificeerden zich voor dit toernooi door in de top 8 te eindigen in hun nationaal kampioenschap of via hun positie op de wereldranglijst. 23 Nederlandse spelers slaagden er zich om zich te kwalificeren voor het EK. De huidige Wereldkampioen, Tom van de Logt (Groesbeek) die net voor de derde maal Nederlands kampioen werd, zal alles in het werk stellen om dit jaar ook de Europese titel te bemachtigen.

Het kampioenschap begint op vrijdag 28 juni om 9u15 en loopt door tot na de finales die op zondag 30 juni gespeeld worden.

De top 8 spelers van het Europees kampioenschap kwalificeren zich voor het Wereldkampioenschap dat dit jaar plaats heeft in Sidney (Australië). Dit is het lang verwachte hoogtepunt van het 2001-2002 Magic: The Gathering-toernooiseizoen. Tom van der Logt is alvast zeker van zijn uitnodiging voor Sidney waar hij zijn titel van Wereldkampioen zal verdedigen. Het toernooiseizoen begint telkens in september en bereikt zijn hoogtepunt in augustus het jaar daarop met de Wereldkampioenschappen.

Naast het officiële toernooi zullen er op het EK verschillende randactiviteiten georganiseerd worden voor deelnemers en bezoekers, waaronder een groot aantal toernooien waaraan iedereen kan deelnemen. Welbekende Magic: The Gathering artiesten zoals o.a. Scott Fisher (US) en John Avon (UK) zullen aanwezig zijn en signeersessies houden. De toegang voor het publiek is gratis. Meer info over het EK is te vinden op www.magic-ec.com.

Wie zelf niet naar Amsterdam gaat en toch alles wil te weten komen, kan de resultaten live volgen via de on-line-coverage. Alle resultaten, foto's, strategiën en speciale decks worden immers op het web geplaatst. Deze live coverage kan je volgen op www.wizards.com/sideboard.

Magic: The Gathering
Het Magic: The Gathering-ruilkaartspel werd in 1993 op de markt gebracht door het Amerikaanse bedrijf Wizards of the Coast, dat zijn Europese zetel heeft in Antwerpen. Het spel werd ontwikkeld door de gerenommeerde spellenontwerper en wiskundige Richard Garfield. In dit intens strategisch spel strijden spelers om het puntentotaal van de tegenstrever van 20 tot 0 te reduceren via een serie aanvallende en verdedigende bewegingen.

De geïllustreerde kaarten beelden fantastische monsters en magische werelden af. Magic: The Gathering heeft wereldwijd 7 miljoen spelers in 55 verschillende landen en wordt gespeeld in een sociale en competitieve context. Het spel wordt ondersteund door de 'Duelists Convocation International' of DCI spelersorganisatie, de regerende autoriteit voor alle officiële Magic-tornooien. De DCI houdt de rankings bij van zowel professionele als amateur Magic: The Gathering-spelers en coördineert wereldwijd meer dan 60.000 Magic-toernooien per jaar.

''''
Voor meer inlichtingen kunt u contact opnemen met :

Bruno Van Speybroeck
Wizards of the Coast
Tel. 03/200 40 40
Fax 03/200 40
88
BrunoVanSpeybroeck@wizards.be

19 jun 02 12:37