VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

250ste voorstelling en nieuwe Zoser in Elton John en Tim Rice's Aida

Elton John en Tim Rice's musical Aida is vanaf 3 oktober 2001 te zien in het Fortis Circustheater in Scheveningen, vrijdag 28 juni viert de musical haar 250ste voorstelling. Na de Europese première van Aida op 21 oktober 2001 is een theaterkaartje in tien jaar tijd niet zó gewild geweest als dat van Aida. In september wordt de 500.000ste bezoeker verwacht. Met de 250ste voorstelling van Aida speelt Frans van Deursen als Zoser één van zijn laatste voorstellingen: op 6 juli verlaat hij Aida om zich voor te bereiden op zijn hoofdrol in de Blues Brothers. De nieuwe Zoser in Aida wordt Jeroen Phaff, bekend van onder andere Elisabeth waar hij Franz Joseph speelde en Evita waar hij de rol van Juan Perón vertolkte.

In de musical Aida zijn in totaal 300 kostuums te zien, waarvan de meeste met de hand geverfd zijn en met de hand gemaakt. De pantsers van de soldaten die in Aida spelen zijn gemaakt door de kostuummaker van de film The Gladiator en de nieuwe Star Wars films. De snelste scènewissel in Aida duurt 20 seconden en in die tijd krijgen zeven dames een pruiken- en kostuumwissel. Niet alleen de kostuums in Aida zijn met de hand gemaakt, ook de pruiken zijn met de hand geknoopt van Aziatisch-, Europees- en buffelhaar.

Aida in Scheveningen is nog altijd de enige Europese productie van de musical. Coproducent Disney Theatrical Productions heeft plannen om Aida ook in Londen te gaan produceren. De Broadway productie van Aida vierde afgelopen zondag haar 500ste voorstelling.

Aida is iedere avond (behalve maandag) én zondagmiddag te zien in het Fortis Circustheater in Scheveningen. Voor informatie en reserveringen: de Reserveerlijn 0900 300 5000 (Euro 0,45 p.m , 10-22 uur).