Gemeente Purmerend

27 juni 2002 - Purmerendhuis in zusterstad Jihlava alleen voor Purmerenders met korting te huur

Purmerend onderhoudt al meer dan tien jaar een hechte stedenband met zusterstad Jihlava in Tsjechië. Jaarlijks zijn er vele vriendschappelijke uitwisselingen op sportief en cultureel gebied. Beide gemeenten hebben zelfs in elkaars stad een eigen onderkomen: sinds 1994 het Purmerendhuis in Jihlava en sinds 1996 het Jihlavahuis in Purmerend (Plantsoenstraat). Zo kunnen de respectievelijke inwoners op hun gemak en in hun eigen tempo kennismaken met elkaars stad en cultuur. Purmerenders kunnen - afhankelijk van de duur van het verblijf - met korting logeren in het Purmerendhuis, dat midden in het centrum van Jihlava ligt en slechts op 120 kilometer van Praag. Reserveren kan bij de Centrale Balie Publieksvoorlichting in het stadhuis. Bovendien kunnen Purmerenders die in Tsjechië op vakantie zijn tot eind september meedoen aan een door de Tsjechische ambassade uitgeschreven fotowedstrijd.

Het Purmerendhuis ligt aan de Husava 21 midden in het centrum van de historische stad Jihlava met prachtige bouwwerken uit verschillende periodes midden in het Boheems-Moravische bergland. Jihlava is ook een prima uitvalsbasis voor tochtjes in de omgeving, zoals bijvoorbeeld naar het pittoreske stadje Tel
c, een door de Unesco beschermd cultuurmonument. Voorts dankt de streek zijn bekendheid aan het schitterende kristal, nog tegen een redelijke prijs verkrijgbaar.

Het Purmerendhuis beschikt over 2 tweepersoonskamers en 5 éénpersoonskamers. De tweepersoonskamers hebben een eigen douche-/toiletruimte. Een tweepersoons-kamer kost 21,- per nacht. Voor vier nachten geldt een korting van 12% en voor zeven nachten loopt de korting op tot 14%. Dit betekent dat een gezin met twee kinderen (1x tweepersoonskamer en 2x éénpersoonskamer) voor zeven nachten slechts 294,-- (i.p.v. 343,-) betaalt. Voor boekingen kan men terecht bij de Centrale Balie Publieksvoorlichting in het stadhuis. Daar zijn ook fotos van het Purmerendhuis en omgeving te zien.

Purmerenders (en andere bezoekers) kunnen meteen meedoen aan een fotowedstrijd. Als zij een in 2002 in Tsjechië gemaakte vakantiefoto (voorzien van een korte beschrijving) vóór 30 september 2002 opsturen naar Tsjechisch Bureau voor Toerisme, Strawinksylaan 517, 1077 XX Amsterdam, maken zij kans op een vliegreis naar Tsjechië voor 4 personen (eerste prijs), een diner met de Tsjechische ambassadeur de heer Petr Kubernát (tweede prijs) of een fotoboek over Tsjechië (derde prijs). Voor nadere informatie over de fotowedstrijd kan men bellen met telefoonnummer 020 5753014.