Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 28 juni 2002


(Poging) winkeldiefstal Hillegom
Op donderdag 27 juni even voor 08.30 uur heeft een nog onbekende jongen getracht twee zonnebrillen weg te nemen bij een supermarkt aan 't Palet. Een personeelslid sprak de jongen aan waarna er een kleine worsteling ontstond. De jongen gooide hierop een bril terug in de winkel en ging ervandoor. Op straat voor de winkel werd een twee zonnebril teruggevonden.

Brand Lisse
In Lisse zijn in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 juni drie branden geweest. Rond 00.35 uur kwam een melding van een brand aan de Blokhuis in de opslagplaats van een bedrijf. De brand zorgde voor rookontwikkeling in vrijwel het gehele winkelcentrum. Niemand hoefde geëvacueerd te worden. Rond 01.04 uur werd een brand in een slooppand aan de Julianastraat ontdekt. Ook bij deze brand hoefden geen mensen geëvacueerd te worden. Rond 01.09 uur bleek een vlikobak in brand te staan. De politie stelt een onderzoek in naar de branden.

Onder invloed Leiden/Noordwijk
De politie heeft donderdagavond 27 juni rond 12.00 uur een 32-jarige Leidenaar aangehouden. Agenten in burger zagen hoe de man op de Morssingel wildplaste en vervolgens in zijn auto stapte waarin hij vermoedelijk drugs gebruikte. Hierop is de man weggereden in de richting van Katwijk en negeerde de stoptekens van de politie. De man is doorgereden naar Noordwijk en parkeerde zijn auto op de Uitvaltij. Hier is hij aangehouden. De man weigerde mee te werken aan alle onderzoeken. Ook had hij geen rijbewijs bij zich. De auto is ingevorderd omdat hij gevaarlijk rijgedrag heeft vertoond. Er wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 24 uur.

Verkeersongeval Leiden
Op de Lammenschansweg is op donderdag 27 juni even voor 08.30 uur een aanrijding ontstaan tussen een bromfietsster en een voetganger. De 45-jarige bromfietsster uit Voorschoten reed over de ventweg van de Lammenschansweg in de richting van de Lorentzkade. De voetganger, een 24-jarige Leidenaar, liep op de stoep van de Lammenschansweg en wilde ter hoogte van de kerk oversteken. Er ontstond tussen beiden een aanrijding. De bromfietsster werd met onbekend letsel overgebracht naar het Diaconesseziekenhuis. De voetganger liep een gebroken kies op.

Controle inrijverbod Leiden
De politie heeft op donderdag 27 juni van 09.15 tot 10.45 uur gecontroleerd op de Stationsweg/Steenstraat waar een geslotenverklaring geldt. Er waren 38 overtreders.

Kleuter aangereden Leiden
Een 3-jarige kleuter uit Leiden is op donderdag 27 juni omstreeks 14.30 uur aangereden door een 22-jarige bestelbusbestuurder uit Roosendaal toen hij bij de kruising Bernhardkade/Beatrixstraat plots overstak. De bestelbusbestuurder die over de Bernhardkade reed kon een aanrijding niet meer voorkomen. De kleuter liep een bult en schaafwonden aan het hoofd op.

Verkeersongeval Zoeterwoude-Rijndijk
Bij een verkeersongeval op donderdag 27 juni omstreeks 09.00 uur raakten een 40-jarige motorrijder uit Capelle a/d Ijssel en een 31-jarige automobilist uit Nieuw-Vennep betrokken. De automobilist reed over de Burgemeester Smeetsweg in de richting van de N11. Ter hoogte van het spoor wilde de automobilist keren. De motorrijder die in tegenovergestelde richting zag de kerende automobilist en remde. Hij kon echter een aanrijding niet meer vookomen. Als gevolg hiervan kwam de motorrijder ten val en gleed door tegen het voertuig van een 46-jarige automobiliste uit Bergschenhoek. De motorrijder werd voor controle overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De brandweer was ter plaatse om gelekte olie van het wegdek te spuiten.

Inbraak Boskoop
In een woning aan de Reinette is vrijdagnacht 28 juni ingebroken. Men is binnengekomen door gaatjes te boren in een kozijn. Vervolgens heeft men autosleutels meegenomen waarmee de zilverkleurige BMW X5 is gestolen die voor de woning stond.

Roodlichtcontrole Reeuwijk
De politie heeft op donderdag 27 juni van 08.15 tot 08.45 uur een roodlichtcontrole gehouden op de Raadhuisweg. Er werden geen overtredingen geconstrateerd.

Kop-staart aanrijding Waddinxveen
Bij een kop-staart aanrijding op donderdag 27 juni op de Coenecoopbrug raakten drie voertuigen betrokken. Een 21-jarige bestelbusbestuurder uit Gouda reed omstreeks 08.50 uur over de Coenecoopbrug komende vanuit de richting van Gouda. Voor hem in dezelfde richting reden een 36-jarige automobiliste en een 56-jarige automobilist uit zijn woonplaats. De bestuurder van de bestelbus zag te laat dat de voertuigen voor hem afremden. Hij kon niet tijdig zijn voertuig tot stilstand brengen waardoor hij tegen de automobiliste voor hem botste. Zij botste vervolgens tegen de 56-jarige Gouwenaar. Deze werd met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. De Goudse werd met vermoedelijk nekletsel overgebracht naar hetzelfde ziekenhuis.

Schuur in de brand Nieuwerkerk a/d Ijssel
Op donderdag 27 juni omstreeks 17.15 uur heeft een schuur aan de Verzetsstraat in de brand gestaan. De brandweer moest ter plaatse komen om de brand te blussen. Toen de vlammen uit de schuur sloegen werd ook een knal gehoord. Vermoedelijk is er kortsluiting ontstaan in een oude vriezer. Een muur van de schuur raakte door de ontploffing ontzet.

Verkeersongeval Zevenhuizen
Bij een verkeersongeval op donderdag 27 juni omstreeks 17.30 uur raakten een 47-jarige motorrijder uit Capelle aan den Ijssel en een 52-jarige automobilist uit Zoetermeer betrokken. De motorrijder reed over het Noordeinde komende vanaf de Rijksweg A12. Met het vermoeden dat de spoorbomen gesloten waren passeerde hij links een stilstaande file. Vanaf het terrein bij de volkstuinen reed echter de automobilist het Noordeinde op. De bestuurders waren elkaar al zo dicht genaderd dat een aanrijding niet meer te voorkomen was. De motorrijder kwam hierdoor ten val en is ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel. De motorrijder had last van een been.

Auto in de brand Moordrecht
Op donderdag 27 juni omstreeks 08.15 uur heeft een auto op de Middelweg in de brand gestaan. De bestuurster wist tijdig het voertuig te verlaten. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. Vermoedelijk ligt de oorzaak bij de accu.

Auto's vernield Schoonhoven
De politie is op zoek naar getuigen van vernielingen aan auto's bij een bedrijf aan de C.G. Roosweg. In de avond van woensdag 26 juni en de nacht van donderdag 27 juni werden van drie auto's de buitenspiegel vernield. Bij twee van deze voertuigen zijn ook portieren beschadigd. De politie heeft de zaak in onderzoek en zou graag getuigen spreken. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Schoonhoven, telefoonnummer 0900 8844.