AutoRai

28-6-2002

Productie Ford Fusion begonnen

In de Fordfabriek bij Keulen is deze week de productie begonnen van het nieuwe model Fusion, dat deze herfst op de markt zal worden gebracht.

Ford wil dit kalenderjaar nog 69.000 Fusions bouwen, in een tempo van 680 exemplaren per dag. De uiteindelijke jaarproductie van Fords sterk gemoderniseerde Keulse fabriek zal, inclusief de bouw van de nieuwe Fiesta, 405.000 autos bedragen.

De voorproductie van de nieuwe Ford Fiesta eind 2001 markeerde het begin van een nieuw productietijdperk, meent John Fleming, vice-president Manufacturing van Ford of Europe. Na de complete renovatie is de Keulse Fordfabriek een schoolvoorbeeld geworden van hoe flexibel een moderne Europese automobielfabriek kan functioneren.

Razendsnel
Nu nieuwkomer Ford Fusion op dezelfde productielijn wordt gebouwd als de Ford Fiesta, kunnen wij demonstreren hoe we de automobielbouw direct aan kunnen passen aan de wensen van onze cliëntèle. Nieuwe wensen en eisen van onze kopers kunnen razendsnel worden vertaald in aanpassingen in uitvoering en quota van Fords nieuwe compacte gezinsauto, nu en in de toekomst, aldus Fleming.

Ford heeft samen met de toeleveranciers meer dan 550 miljoen geïnvesteerd in de modernisering van de automobielproductie te Keulen. Onderdelen en componenten worden door de twaalf partners die vestigingen hebben in Fords Keulse industriepark niet alleen just in time aangeleverd, maar ook nog op volgorde. Een transportband met een lengte van 800 meter levert deze onderdelen bij de productielijn af, precies op het moment en in de volgorde dat ze nodig zijn. Dankzij de vestiging van de toeleveranciers in Fords Industriepark Keulen zijn er tot nu toe ongeveer 800 nieuwe banen geschapen.