Korps: Groningen, plaats: Diverse 28-06-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 28 juni 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Niekerk: dode bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Fanerweg in Niekerk is vrijdagmorgen een 19-jarige jongen uit Niekerk om het leven gekomen. Het slachtoffer reed op zijn bromfiets op de Fanerweg vanuit de richting Pasop. Vermoedelijk reed de bromfietser niet voldoende rechts, waardoor er een frontale botsing volgde met een tegemoetkomende bedrijfsauto, bestuurd door een 45-jarige dorpsgenote. Het slachtoffer was op slag dood.

Appingedam: fietsendieven aangehouden
De politie heeft donderdagnacht op de Biessumerlaan in Appingedam een 25 jarige uit Delfzijl en een 17-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De twee fietsten richting Delfzijl Noord. Beide mannen droegen een op slot staande opoefiets op de schouder. De twee mannen en de fietsen zijn meegenomen naar het bureau.

Wirdum: Gehaaste automobilist
Een 39-jarige man uit Farmsum kon donderdagavond zijn rijbewijs inleveren nadat hij de maximumsnelheid met 55 km per uur had overschreden. Een politieauto constateerde dat de man op de N360 tussen Garrelsweer en de afslag Wirdum met hoge snelheid richting Delfzijl reed. Ter hoogte van de afslag Wirdum moest de automobilist zijn snelheid aanpassen aan andere weggebruikers Dit duurde de man te lang en reed met zijn auto over de linkerweghelft langs de in het wegdek gelegen middengeleider. De bestuurder verhoogde vervolgens zijn snelheid en reed met 135 km per uur over de provinciale weg. De man werd staande gehouden en kon zijn rijbewijs inleveren De politie maakt proces-verbaal op..

Veendam: snelheid- en gordelcontroles
De politie heeft donderdagochtend op verschillende locaties in Veendam controles gehouden. Op de Sorghvlietlaan werd van 400 voertuigen de snelheid gemeten. Dertien bestuurders reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km per uur. Op Beneden Oosterdiep werden 350 voertuigen gecontroleerd. Zeven bestuurders reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km per uur. Op de Lloydsweg heeft de politie 100 automobilisten gecontroleerd op het dragen van de gordel. Twee bestuurders kregen een boete.

Wildervank: snelheidscontrole
De politie heeft donderdagochtend een radarsnelheidscontrole gehouden op N33 ter hoogte van Wildervank. Er werd van 1799 voertuigen de snelheid gemeten. In totaal reden 205 automobilisten sneller dan de toegestane snelheid van 70 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km per uur.

Nieuwe Pekela: autos botsen
Een 54-jarige automobilist uit Nieuwe Pekela reed donderdagavond op de Zuidwendingerweg, uit de richting van Nieuwe Pekela. De bestuurder wilde de N367 oversteken. Daarbij zag hij een 45-jarige automobilist uit Blijham over het hoofd en verleende hem geen voorrang, waardoor de autos in botsing kwamen. Beide autos waren zwaar beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf afgesleept. De bestuurder uit Nieuwe Pekela en zijn 51-jarige vrouw zijn voor controle naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: bewoner aangehouden voor brandstichting Een 49-jarige bewoner van een woning aan de Verlengde Lodewijkstraat in Groningen is donderdagavond aangehouden voor brandstichting. Hij had enkele spullen in de woonkamer in brand gestoken en had daarna de woning verlaten. Buren waarschuwden de brandweer die in staat waren om de brand in de kiem te smoren. De man gaf aan, dat bij hem de stoppen waren doorgeslagen omdat de woning op de slooplijst stond. Hierdoor zou hij op straat komen te staan. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: graffitispuiters aangehouden
Donderdagmiddag werden door surveillerende stadswachten een 18-jarige Stadjer en een evenoude inwoner van Aduard aangehouden voor het spuiten van graffiti op de muur van de koepel in het Sterrebos in Groningen. Zij hadden totaal 19 spuitbussen bij zich en hadden reeds een groot vlak bespoten. Ze zijn overgegeven aan de politie die de knapen meenam naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze weer op vrije voeten gesteld. De verfbussen werden in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man aangehouden voor bedreiging
Een 21-jarige Stadjer is donderdagmiddag op de Grote Markt aangehouden, nadat hij een 27-jarige stadgenoot had bedreigd met een kapot geslagen flesje. Beiden hebben al lange tijd onenigheid met elkaar en kwamen elkaar toevallig op de Grote Markt tegen. Tijdens deze ontmoeting is er kennelijk iets voorgevallen, waardoor de 21-jarige plotseling zo kwaad was, dat hij een flesjes dat hij bij zich had kapot sloeg en achter de ander aanrende. Beiden vlogen daarna een bankgebouw binnen waar een bezoeker de 21-jarige tackelde en het glas afhandig maakte. De gewaarschuwde politie kon de verdachte daarna aanhouden en nam hem voor nader onderzoek mee naar het bureau. De beide verklaringen van betrokkenen lopen enigszins uiteen. De man is na verhoor weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: potloodventer aangehouden
Een 51-jarige inwoner van de gemeente Smallingerland is donderdagavond aangehouden voor het tonen van zijn geslachtsdeel aan twee meisjes. Het voorval gebeurde in het Stadspark in Groningen. Aan de hand van het signalement kon de politie de man al vrij snel aanhouden op de rondweg. Hij heeft de overtreding bekend. Hij heeft een verleden als schennispleger. Na verhoor is hij weer op vrije voeten gesteld.

Groningen: flitspaal vernield, camera gestolen
Donderdag constateerde de politie dat de flitspaalkast aan de Beneluxweg in Groningen ernstig was vernield. Tevens was de radarset en de camera gestolen. De totale schade bedraagt ruim 45.000 Euro. De politie stelt een nader onderzoek in en is benieuwd naar eventuele getuigen van de grove vernieling en diefstal. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie. 0900-8844 (lokaal tarief)