Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 28-06-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Erik Riemens, 06-2041 1180

Verzet tijdens aanhouding
ALMERE Een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdagmorgen in Almere aangehouden, omdat hij een ruit van een woning aan de Ida Gerhardstraat zou hebben ingegooid. Aan de J.J. Slauerhoffstraat kon de verdachte worden aangehouden. Hij uitte daarbij diverse bedreigingen en schold de agenten uit. Ook verzette hij zich en heeft hij een agent mishandeld. De verdachte is in verzekering gesteld.

Easy rider
ALMERE Door de politie werd donderdag in Almere Stad-West een Easy rider controle gehouden. In het Beatrixpark werden 11 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Daarvan bleek er één in orde. Negen keer was het vermogen van het voertuig te hoog, twee maal ging het om het niet hebben van geldig bromfietscertificaat, eenmaal was de verzekering niet in orde en twee keer werd er geen helm gedragen. Ook op het s Hertogenboschplein werd er gecontroleerd. Van de acht brom- en snorfietsen bleken er drie in orde te zijn. De overige bestuurders kregen een procesverbaal. Daarbij werd een 22-jarige Almeerder aangehouden, omdat hij de agenten beledigde. Ook een 24-jarige plaatsgenoot moest mee naar het bureau, vanwege het opgeven van een valse naam. Van de voertuigen die niet in orde waren, ging het vier keer om vermogen, eenmaal om het certificaat, twee keer om de verzekering en eenmaal omdat het gele plaatje ontbrak.

Motorrijder verongelukt
ZEEWOLDE Dondermorgen is bij een aanrijding op het Industrieterrein Trekkersveld een 26-jarige motorrijder uit Zeewolde om het leven gekomen. De motorrijder reed over de Ambachtsweg en heeft waarschijnlijk een busje dat vanaf de Industrieweg reed te laat opgemerkt. Hij remde nog krachtig, maar gleed onderuit en viel tegen het busje. De man is ter plaatse overleden aan zijn verwondingen. De inzittenden van het busje, een 29-jarige man uit Wolvega en een 57-jarige man uit Biddinghuizen, bleven ongedeerd en zijn opgevangen door Bureau Slachtofferhulp.

Aanrijding met letsel
LELYSTAD Op de Kustendreef vond gisteravond een aanrijding plaats. Daarbij waren een 36-jarige en een 22-jarige man uit Lelystad betrokken. De twee automobilisten reden achter elkaar op de Kustendreef richting de Oostranddreef. De voorste bestuurder de 36-jarige man- keerde op een gegeven moment bij de kruising met de Archipel zijn wagen, omdat hij daarvoor de afslag naar de Damrif had gemist. Daarbij zag hij de 22-jarige bestuurder over het hoofd. Een aanrijding volgde. De 22-jarige Lelystedeling schoot vervolgens door en botste uiteindelijk met zijn voertuig tegen twee verkeersborden aan. Hij liep daarbij beenletsel op en werd met per GGD ambulance afgevoerd naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Auto tegen boom
DRONTEN Aan de Karekietweg trof de politie gisterochtend een auto tegen een boom aan. Ook zou het voertuig naar benzine ruiken. Toen agenten ter plaatse waren, trof men geen inzittenden aan. De auto was zwaar beschadigd en is afgevoerd. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rood licht controle
URK Op de kruising de Meep met de Urkerweg en het Tolpad heeft de politie dinsdag en gisteren een rood licht controle uitgevoerd. In totaal zeven bestuurders negeerden het rode stoplicht en reden door. Zij kunnen een bekeuring tegemoet zien.

Gisteravond heeft er een ramkraak plaatsgevonden in Almere. Zodra er nadere gegevens bekend zijn, worden deze in de loop van de dag op Internet gezet.