LTO Nederland

Steeds meer belangstelling voor Week van het Platteland

Vrijdag 28 juni 2002 - De Week van het Platteland, een initiatief van Boeren en tuinders, Ondernemers van Nature heeft dit jaar zon 240.000 bezoekers getrokken. Dat is twintig procent meer dan de Week van het Platteland die vorig jaar september werd gehouden. De organisatoren schrijven een deel van het succes toe aan het nieuwe tijdstip (21 t/m 28 juni), het gunstige weer en het bredere programma-aanbod.

Met zon driehonderd activiteiten werd aan burgers volop de gelegenheid geboden, kennis te maken met het leven en werken van boeren en tuinders op het platteland. Via de site www.ondernemersvannature.nl zochten vele duizenden naar programmatips van de Week. De ruim duizend boeren en tuinders die aan de organisatie van de activiteiten hebben meegedaan, kunnen met voldoening terugkijken op een geslaagde Week van het Platteland.

De vele activiteiten, zoals markten voor streekproducten, open dagen van onder meer de zorgboerderijen en fietstochten langs diverse agrarische bedrijven werden druk bezocht. Een open dag trok al gauw vijfhonderd bezoekers per dag, een streekproductenmarkt enkele duizenden. Ook kleinere activiteiten, zoals Koe en Kunst in Voorst, het theaterspel Met de kop er veur in Groningen of de Midzomeravond in De pluktuin in Naaldwijk kunnen als zeer geslaagd worden beschouwd.

De start van de Week van het Platteland trok veel aandacht door twee bijzondere activiteiten. Het NAJK plaatste op 23 locaties langs snelwegen in Nederland grote stropoppen met daarbij de aankondiging van de Week.
Daarnaast gingen op de openingsdag zon veertig bekende Nederlanders Met de kippen op stok. De bekende Nederlanders, onder wie Yvonne van Gennip, Lydia Rood, Humberto Tan, Meta de Vries, Bob Fosko, Mark van der Veerdonk en vele burgemeesters en wethouders brachten in een tent de nacht door op het land van boeren en tuinders. Zo konden ze kennis maken met het dagelijks leven op het boerenbedrijf. Voor de meeste deelnemers was deze ervaring een openbaring. De boeren en tuinders die een gast op hun bedrijf hadden, waren zonder uitzondering enthousiast over dit initiatief.

In 2003 zal de Week waarschijnlijk weer in juni worden gehouden. De organisatoren nemen hierover in het najaar een besluit.

Nadere informatie: afdeling Communicatie (tel. 070-3382707)

Wilt u hierop reageren? Stuur dan uw e-mail naar: ovn@lto.nl

(Auteur: Ondernemers van Nature)