Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-06-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.30 uur

Brand in flat

UTRECHT- Op donderdagmiddag woedde brand in een flat gelegen aan de Stroyenborgchdreef. De brand ontstond omstreeks 13.20 uur in een woning op de 10e verdieping van een flat. De bewoners van de woning konden op veilige wijze het pand verlaten. Door de rookontwikkeling moesten de bewoners van 6 woningen uit voorzorg hun woning verlaten. De brandweer bluste de brand welke vermoedelijk ontstaan is doordat een kind met een aansteker aan het spelen was. De woning raakte zwaar beschadigd.

Autoinbreker gepakt

UTRECHT- Op vrijdagochtend surveilleerde agenten in een onopvallende politieauto op het Moreelsepark. Omstreeks 03.20 uur zagen ze dat een 37-jarige man een auto openbrak. De man kon na een korte sprint worden aangehouden en is ingesloten voor verhoor.

Jonge oplichtertjes

UTRECHT- Op de Prinses Margrietlaan werden drie jongens aangehouden voor oplichting.

Omstreeks 20.00 uur kreeg de politie de melding dat drie jongens, in de leeftijd van 10 tot 16 jaar afkomstig uit Utrecht, geld aan het inzamelen waren voor een sponsorloop maar bewoners vertrouwde de collecte niet helemaal. De politie werd gewaarschuwd en trof het drietal aan.

In eerste instantie had het trio een heel geloofwaardig verhaal dat ze rondjes moesten lopen voor een sponsorloop en met het geld wat hiermee werd opgehaald kon een veilig speeltoestel worden aangeschaft. Na enige doorvragen bleek deze loop al te zijn geweest en dat de jongens dus voor hun eigen beurs aan het lopen waren om hier vervolgens snoep voor te kopen.

Na een goed gesprek met de politie werden de jongens thuis gebracht waar de ouders hen opwachten voor een goed gesprek.

Alcoholcontrole/Verkeerscontrole

UTRECHT-Op de Jagerskade en de Europalaan werd in de nacht van donderdag op vrijdag een alcoholcontrole gehouden. Op de Jagerslaan moesten 248 automobilisten blazen. Vijf automobilisten hadden alcohol gedronken en 3 hiervan hadden teveel gedronken. Op de Europalaan werden 245 automobilisten gecontroleerd en hiervan hadden vier automobilisten te veel gedronken.

Verkeerscontroles UTRECHT- Op de Burgemeester Reigerstraat werd donderdagochtend een verkeerscontrole gehouden. In totaal kregen 37 bestuurder een bekeuring omdat ze het rode verkeerslicht negeerden. Op donderdagavond werd er een verkeerscontrole gehouden op de Tolsteegsingel. In totaal kregen 22 bestuurders een bekeuring omdat ze een verkeersbord met de aangegeven rijrichting negeerden.

Politie houdt drugshandelaren aan
UTRECHT - De politie heeft afgelopen woensdagnacht drie personen aangehouden voor handel in verdovende middelen of betrokkenheid daarbij.

De politie van district Paardenveld kreeg enige tijd geleden informatie over handel in verdovende middelen rond Hoog Catharijne en de Europalaan. Hiernaar stelde de recherche een onderzoek in. Afgelopen woensdagnacht werden, op last van justitie, op vier locaties in Utrecht en Gouda doorzoekingen verricht. In totaal werden drie personen aangehouden; een 37-jarige man, een 33-jarige vrouw, beiden uit Utrecht, en een 39-jarige vrouw uit Gouda. Zij werden overgebracht naar het politiebureau en inverzekering gesteld. Vandaag worden zij voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Bij de zoekingen werden diverse duurzame gebruiksgoederen, goederen vermoedelijk van diefstal afkomstig, duizenden euros, vuurwapens en een grote hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen.