Ingezonden persbericht

Adobe InCopy 2.0 nu verkrijgbaar

Systeemintegrators en klanten zijn enthousiast over de functies voor meer gebruiksgemak en betere samenwerking en de XML-functies die het bewerkingsproces vereenvoudigen

Amsterdam - 28 juni 2002 (NASDAQ: ADBE) - Adobe Systems Incorporated, de leider op het gebied van Network Publishing, kondigde vandaag de directe verkrijgbaarheid van Adobe* InCopy* 2.0-software aan, een professioneel programma voor tekstbewerking dat nauw samenwerkt met Adobe InDesign*-software, het bekroonde professionele programma voor lay-out en design.

De capaciteiten van InCopy 2.0-software, die is bedoeld voor schrijvers, editors en tekstbewerkers bij tijdschriften en dagbladen, gaan veel verder dan de traditionele tekstverwerkingsprogramma's, wanneer het gaat om vergemakkelijken van het beheren en stroomlijnen van het totale redactionele proces. InCopy, dat beschikbaar is via vooraanstaande systeemintegrators, biedt ondersteuning voor XML, uitgebreide bewerkingstools als dynamische spellingcontrole en een verbeterde interface waarmee de gebruikers tegelijkertijd aan meerdere views van een verhaal kunnen werken.

Systeemintegrators, Digital Technology International (DTI), Managing Editor Inc. (MEI), net-linx Publishing Solutions Inc., Press Computer Systems, SchlumbergerSema, SoftCare en WoodWing ondersteunen InCopy 2.0 door oplossingen te ontwerpen en te implementeren die zijn gebaseerd op de sofware die door hun klanten wordt gebruikt en door plug-in oplossingen te ontwerpen. Voorbeelden van plug-ins zijn onder andere Smart Connection van WoodWing, TruEdit van MEI en K4 Publishing System van SoftCare, die allemaal workflow tools bieden voor het beheren van InCopy documenten binnen een InDesign lay-out.

"De open, uitbreidbare architectuur van InCopy en InDesign maakt integratie in multi-user publishing systemen mogelijk," aldus Alyson Oldham, Director of Marketing van Digital Technology International. "InCopy 2.0 biedt dezelfde efficiëntie die editors waarderen in de eigen, voor dagbladen specifieke tekst voor het opmaken van paragrafen. Het resultaat is een efficiënte workflow en een superieure typografie. Onze klanten zullen eveneens profijt hebben van de XML-basis, die hen de mogelijkheid biedt InCopy te gebruiken als een editor voor content uit verschillende media."

InCopy maakt deel uit van een geïntegreerde oplossing met InDesign, dat betere samenwerking biedt tussen editors en ontwerpers van paginalay-outs. Gebruikers kunnen tegelijkertijd een drukproef en een lay-out bekijken, waardoor de schrijvers de accurate InDesign regeleinden kunnen zien in de lay-out view, terwijl zij toch de vrijheid hebben om tekst te bewerken via de nieuwe full text functie. InCopy en InDesign bieden superieure typografische capaciteiten, doordat zij dezelfde paragraafindeler gebruiken voor het snel opmaken en ontwerpen van pagina's van topkwaliteit. Door middel van nieuwe interfacefuncties biedt InCopy 2.0 functionaliteit voor dynamische spellingcontrole, een ingebouwde thesaurus, snel tekst vervangen en het genereren van tabellen, om editors en schrijvers te helpen het redactionele proces effectiever te beheren. Tabellen kunnen gemakkelijk worden gegenereerd, aangepast, geëxporteerd en geïmporteerd en worden uitgewisseld tussen het ene programma en het andere en bovendien kunnen Microsoft* Excel tabellen worden opgenomen. Verbeterde samenwerkingsfuncties bieden de gebruiker de mogelijkheid teksten te annoteren en te voorzien van opmerkingen via de in-line notes functie. Voor gemakkelijke revisie kunnen opmerkingen worden geëxporteerd als Adobe PDF-bestand.

"InCopy 2.0 biedt enorme flexibiliteit als schrijf- en bewerkingstool," aldus Mary Steiert, systems editor van de Anchorage Daily News. "Het programma biedt aangepaste views als het wordt gebruikt als schrijftool voor journalisten en vervolgens drukproef- en lay-out views voor de teksteditors. De naadloze samenwerking met InDesign geeft ons meer tijd om ons bezig te houden met de inhoud van ons dagblad, in plaats van noodgedwongen veel tijd te besteden aan repetitieve taken zoals formatteren en opmaken."

XML stroomlijnt de cross-media workflow
Als integraal onderdeel van een cross-media workflow stroomlijnen de XML-functies van InCopy het lay-out- en editing proces, waardoor uiteindelijk tijd kan worden bespaard en goedkeuringscycli kunnen worden verkort. De gebruiker kan nu verhalen in XML-format creëren, importeren, bewerken en exporteren. Bovendien delen InCopy en InDesign dezelfde XML-structuur, waardoor het direct in InDesign importeren van verhalen die werden gemaakt in InCopy vlekkeloos verloopt.

Prijs en verkrijgbaarheid
Adobe InCopy 2.0 is voor systeemintegrators direct verkrijgbaar als onderdeel van een geïntegreerde oplossing met Adobe InDesign. InCopy is uitsluitend verkrijgbaar via de Adobe systeemintegrators. De prijs wordt bepaald door de integrators, op basis van de specifieke installatie.

Over Adobe
Adobe Systems Incorporated (www.adobe.com) werd opgericht in 1982 en ontwerpt bekroonde software voor publicaties via netwerken, waaronder internet, drukwerk, video en draadloze en breedbandtoepassingen. Met de software van Adobe voor grafisch ontwerp, imaging, dynamische media en webdesign kunnen klanten visueel aantrekkelijke informatie creëren en beheren. Adobe is een van de grootste softwarebedrijven ter wereld, met jaarlijkse inkomsten van meer dan 1,2 miljard dollar. Het hoofdkantoor van Adobe is gevestigd in San Jose (Californië).

###

© 2002 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe-logo, Acrobat, Acrobat Reader, Adobe Premiere, After Effects, GoLive, Illustrator, InDesign, LiveMotion en Photoshop zijn (wettig gedeponeerde) handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Nokia is een wettig gedeponeerd handelsmerk van Nokia Corporation. Palm OS is een wettig gedeponeerd handelsmerk van Palm, Inc. Alle overige handelsmerken behoren toe aan de desbetreffende houders.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jurn Hageman
Vice President/General manager
Text100 Public Relations
Global technology Public Relations

van Diemenstraat 164-166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel.: + 31 20 5304332
Mobile: + 31 6 51052439
E-mail: jurnh@text100.nl
URL: www.text100.nl
Voted Best PR Consultancy 2001 by the European Technology Forum