Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 28-06-2002
TT info
Martin Panman 0651611628

ASSEN - Zoals eerder vermeld heeft de politie op een camping in Witten wat vreemde schiettuigen inbeslaggenomen. Op de foto houdt een rechercheur een zogenaamde patato-gun in zijn handen. Doormiddel van aantal plastic pvc buizen is het apparaat op een professionele wijze inelkaar gezet. In het onderste gedeelte van het apparaat doe je een aardappel, waarna doormiddel van een gasexplosie de aardappel weg geschoten wordt. Met name op de dicht bevolkte campings is dit levens gevaarlijk. De politie is dan ook extra alert op dergelijke wapens.

Een 29 jarige Duitser kreeg een bekeuring van 220 Euro omdat hij een gasdrukpistool bij zich had.

Op de camping De Haar werd een grote hoeveelheid afvalhout aangetroffen. De camping baas moet het inleveren.

Op camping de Vledder zag een politiesurveillance 15 autobanden liggen. Deze zijn uit veiligheidsoverwegingen ook weggehaald.

Op de camping de Haar werd het gehoor van de politie getart door het uitbundig geluid van een lawaaimachine. De man op de motor werd gemaand het apparaat uit te zetten. Dit deed hij ook en vervolgens bleek niemand eigenaar van de motor te zijn. Het apparaat is inbeslaggenomen.

In Witten trof de politie een auto aan met daarachter een aanhangwagen volgeladen met afvalhout en vier strobalen. De aanhangwagen met rotzooi is inbeslaggenomen.

Op de Witterbroek trof de politie nog een aanhangwagen aan die volgeladen was met hout. Ook deze werd inbeslaggenomen.

Op de Wittezomer werd een geluidsinstallatie inbeslaggenomen. De 38 jarige eigenaar uit Nederweert deed op verzoek van de politie het geluid niet zachter. Toen waarschuwingen niet hielpen, werden vier geluidsboxen en de versterker zijn inbeslaggenomen.

In Assen zag de politie een motor rijden over het fietspad bij de Baggelhuizerplas. De motor van de 26 jarige eigenaar uit Zijderveld is inbeslaggenomen. Zaterdag kan hij hem weer op halen.

Ongeval door drank

Twee dames reden over de Witterstraat met een slok op. Beiden kwamen met elkaar in botsing en vielen. Een van de dames brak hierbij haar enkel en werd overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis.