Gemeente Haarlem
Grote Markt 2
Postbus 511
2003 PB Haarlem
Tel. 023-511 3000

28 juni 2002

Gemeente Haarlem, sector Maatschappelijke Ontwikkeling

Persbericht

Datum
Informatie bij
Telefoon
Nummer
Wethouder positief over convenant voor gezondheidszorg

De wethouder Volksgezondheid Ruud Grondel, de huisartsenvereniging (DHV), Jan Castelein, de Stichting Ondersteuning Huisartsenzorg (SOH), Ingrid Mooij en Zilveren kruis Achmea willen in het najaar een convenant sluiten. Dit is de conclusie van het overleg van 25 juni, waarin betrokken partijen met elkaar om de tafel zaten. Het gaat om een samenwerkingsconvenant zodat ook in de toekomst de vraag naar en aanbod van huisartsenzorg in Haarlem goed op elkaar kan worden afgestemd.

Samenwerking tussen huisartsen
Haarlem is nog steeds een gunstige vestigingsplaats voor huisartsen. Om deze aantrekkelijke uitgangspositie te behouden realiseert de gemeente Haarlem in nauwe samenwerking met de DHV en SOH verschillende accommodaties verspreid over de stad, waar HOEDEN (huisartsen- onder één dak) kunnen worden ondergebracht. SOH begeleidt en coördineert de vorming van deze HOEDEN. SOH is een stichting die is opgezet door de DHV, Zilveren kruis Achmea en Zorg en Zekerheid om de continuïteit en kwaliteit van de huisartsenzorg te waarborgen. Gezamenlijke huisvesting is een ideale manier voor samenwerking tussen huisartsen. Deze samenwerking is van groot belang om blijvend goede dienstverlening te kunnen geven.

één loket voor eerstelijnsgezondheidszorg
De deelnemers aan het convenant gaan onderzoeken of de HOEDEN verbreed kunnen worden met verloskundigen en mogelijk ook met fysiotherapeuten. Deze beroepsgroepen behoren net als huisartsen tot de eerstelijnsgezondheidszorg.

Noot voor de pers:
Dit persbericht is ook namens:

Stichting Ondersteuning Huisartsenzorg
Kennemerland, Amstelland en de Meerlanden

Districts Huisartsen Vereniging
Kennemerland, Haarlemmermeer e.o.

Zilveren Kruis Achmea
Kennemerland

Diana Bakboord/Gerrit Spijker/afdeling IZC
023-5115684/06-53266344
84/2002