Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 28-06-2002
1e persbericht 28 juni 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Wapens en cocaïne aangetroffen
De politie heeft donderdagavond rond 20.15 uur op de Geldropseweg tijdens een controle een vuurwapen met patronen aangetroffen in de auto van een 26-jarige Eindhovenaar. De verdachte is hierop aangehouden. Verder werden tien cachetjes cocaïne, een stroomstootwapen en een boksbeugel bij de verdachte aangetroffen. Tijdens een doorzoeking in zijn woning werden nog 16 cachetjes cocaïne, een vuurwapen, een alarmpistool, een dolk en drie messen aangetroffen. Alle spullen zijn in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Bestuurder trike met teveel drank op betrokken bij ongeluk Op de Sterrenlaan is donderdag rond 21.50 uur een 43-jarige man uit Nuenen aangehouden. De verdachte reed op een trike en botste tegen de auto van een 26-jarige man uit Deurne toen deze van de linkerrijstrook naar de rechterrijstrook reed. De bestuurder van de trike bleek teveel gedronken te hebben. Een ademanalyse wees een promillage van 1,40 uit. Hij kreeg een rijverbod van zeven uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachten van inbraak in auto aangehouden Na een melding van een inbraak in een auto aan de 1e Wilakkersstraat heeft de politie vrijdagochtend een onderzoek in de omgeving ingesteld. Van een daar geparkeerde auto werd een ruit vernield en een autoradio weggenomen. Op de St. Jansweg konden rond 2.30 uur twee verdachten, een 18-jarige Eindhovense en een 29-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats, aangehouden worden. Bij de man, die zich verzette tijdens de aanhouding, werden een autoradio en inbrekerswerktuig aangetroffen. Deze goederen zijn in beslag genomen. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten in een politiecel.

Eindhoven: Jongen van bromfiets beroofd
Op de Huizingalaan is vrijdag rond 2.30 uur een 17-jarige Eindhovenaar van zijn bromfiets beroofd. De jongen stopte voor een rood verkeerslicht op de kruising met de Marathonloop toen drie jongens op hem af kwamen lopen. Een van hen bedreigde hem met een mes. Het slachtoffer werd gedwongen om van zijn bromfiets te stappen. Vervolgens is het drietal met zijn bromfiets richting de Ellertsveldstraat verdwenen.

Eindhoven: Verdachten van diefstal kleding aangehouden Op het Franz Leharplein zijn vrijdag rond 1.20 uur een 22-jarige jongen uit Molenbeek, een 19-jarige Eindhovense en een 13-jarige Eindhovenaar aangehouden. Het drietal wordt verdacht van het wegnemen van kleding uit kledingcontainers die op het Franz Leharplein staan. In het bestelbusje van de verdachten werden zes vuilniszakken met kleding en nog zeven kleinere zakken, eveneens met kleding, aangetroffen. Ook op straat en naast de containers lagen losse kledingstukken. Uit onderzoek bleek dat de containers opengebroken waren om bij de kleding te kunnen. De verdachten zijn ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek.

Eindhoven: Automobilist rijdt door na aanrijding man Op de kruising Leenderweg Heideveldstraat is donderdagavond rond 22.00 uur een 22-jarige man uit IJsselmuiden door een onbekende automobilist geschept. De man liep samen met een vriend over het trottoir aan de Leenderweg toen hen plotseling een auto van achteren over het fietspad naderde. De vriend kon de auto ontwijken maar de 22-jarige man werd aangereden. De automobilist is vervolgens doorgereden richting de kruising Piuslaan - Leostraat. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis met schaafwonden en een hoofdwond. Na behandeling mocht hij het ziekenhuis weer verlaten. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde en verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Eindhoven: Bedreigd met mes
Na een onderzoek is donderdag rond 14.00 uur in een woning aan de Johannesburgstraat een 41-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen van zijn 28-jarige Eindhovense ex-vriendin in de Terwestenstraat op zaterdag 22 juni jl. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Overlast
Op de Cederhoutstraat is donderdag rond 23.50 uur een 16-jarige Eindhovenaar aangehouden. De aangehouden verdachte veroorzaakte samen met een stel vrienden overlast bij een besloten feest in een gebouw aan de Cederhoutstraat. Het stel werd verzocht om weg te gaan door de politie. De 16-jarige Eindhovenaar weigerde dit echter en werd vervolgens onder verzet aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Doorgereden na botsing met geparkeerde auto Op de Mortelakker is vrijdag rond 1.55 uur een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het doorrijden na een aanrijding met een geparkeerde auto aan deze straat. De politie kreeg een melding binnen van doorrijden na aanrijding en stelde een onderzoek in. De verdachte werd aangehouden toen hij te voet ter plaatse kwam kijken. Zijn auto werd rond 6.0 uur op de Winston Churchilllaan aangetroffen. Het voertuig was zwaar beschadigd. Vermoedelijk is met de auto ook nog tegen een lantaarnpaal aan de Covelakker gereden. Verder onderzoek wees uit dat de auto eerder die nacht was weggenomen vanuit een bedrijf aan de Greeffstraat. De auto werd hier door een roldeur naar buiten gereden. De verdachte is ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek.

Heeze: Snelheidscontrole
Op de Sterkselseweg en de Geldropseweg is donderdag tussen 19.45 en 21.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 92 gecontroleerde voertuigen reden 12 bestuurders te hard. Op de Sterkselseweg is de maximaal toegestane snelheid 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is hier 95 km/u. Op de Geldropseweg is de maximaal toegestane snelheid 50 km/u. Hier is de hoogst gemeten snelheid 68 km/u.

Reusel: Onder invloed
Op de Postelsedijk is donderdag rond 20.40 uur een 38-jarige automobilist uit Reusel aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de man teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 0,70 uit. De man kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 190 Euro.

Son: Bromfietser bekeurd
Op de Rooijseweg is donderdag rond 22.00 uur een 16-jarige jongen uit Sint Oedenrode staande gehouden toen de politie hem zonder helm zag rijden. Uit onderzoek bleek dat zijn bromfiets niet verzekerd was, dat hij geen bromfietscertificaat bezat en dat het framenummer niet correspondeerde met het plaatje op de bromfiets. De bromfiets is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Tegen de verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Woninginbraak
In een woning aan de Koning Kyrieweg is donderdag tussen 17.15 en 18.30 uur ingebroken. Uit de woning werd een portemonnee weggenomen met daarin een rijbewijs, een identiteitskaart en een bankpas. De dader is binnengekomen door een openstaand raam terwijl de bewoonster thuis was. Toen plotseling haar hond aansloeg zag ze een man voorbij haar huis lopen. Het gaat om een blanke man, tussen de 28 en 30 jaar oud, ongeveer 1,70 meter lang met een mager postuur en bruin kort haar. Hij was gekleed in een donkere spijkerbroek en een zwart shirt met witte strepen.