Gemeente Eijsden

Schoolgebouw klaar voor nieuwe leerjaar

Het tijdelijk onderkomen voor zes groepen van basisschool De Cramignon op 't Veldje in Eijsden is gereed. Vanaf het nieuwe leerjaar zullen zo'n 150 leerlingen van deze basisschool gebruik maken van deze nieuwe lokalen. Op maandag 1 juli 2002 om 14.00 uur overhandigt wethouder Jacq Habets de sleutels van dit onderkomen aan de nieuwe gebruiker, de Stichting Katholiek Onderwijs Mergelland. Het gemeentebestuur realiseerde deze tijdelijke huisvesting om het ruimtegebrek op de bestaande onderwijslocatie aan de Breusterstraat op te lossen. De realisatie van deze tijdelijke huisvesting kost ruim 500.000.

Tegelijkertijd vindt een herschikking plaats van de bestaande huisvesting van Stichting Katholiek Onderwijs Mergelland (Cramignon) en de Stichting Bijzonder Neutraal Onderwijs Eijsden (Tangram).

Door te kiezen voor de realisatie van deze zes tijdelijke lokalen voorziet het gemeentebestuur enerzijds in een oplossing van de acute ruimtenood voor ongeveer 150 Eijsdense scholieren. Anderzijds ontstaat door dit besluit de mogelijkheid om te studeren op een permanente oplossing voor de onderwijshuisvesting in de kern Eijsden. Daarbij zullen toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen een belangrijke rol spelen. Hierbij kan gedacht worden aan de gevolgen van het Provinciale Omgeving Plan Limburg, de herinrichting van het terrein van Zorgcentrum De Bron en de ruimtelijke ontwikkelingen rond 't Veldje.