Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Business Intelligence van Sybase analyseert gegevens van miljoenen on-line klantonderzoeken

Vele terabytes consumenten- en leveranciersgegevens van BizRate.com snel toegankelijk en inzichtelijk met Sybase Adaptive Server IQ Multiplex.

Maarssen, 28 juni 2002 - BizRate.com. een site waar duizenden producten van ruim 2.000 leveranciers kunnen worden vergeleken en aangeschaft, heeft gekozen voor Adaptive Server IQ Multiplex, het systeem voor Business Intelligence van Sybase. Dat wordt ingezet voor de analyse van de gegevens van miljoenen on-line onderzoeken die BizRate.com voortdurend doet naar de tevredenheid. Door deze omvangrijke informatiebron vanuit een groot aantal invalshoeken toegankelijk te maken, biedt BizRate.com de aanbieders op de site - de zogenoemde 'merchants' - een uitzonderlijk krachtig marketinginstrument. Op basis van dezelfde gegevens stelt de site bovendien regelmatig 'ratings' op van de gemiddelde klanttevredenheid over een specifieke leverancier.

BizRate.com brengt miljoenen kopers en enkele duizenden leveranciers samen op één goed gestructureerde plaats. Bezoekers kunnen gecategoriseerde producten vergelijken op specificaties, prijs en
- bijvoorbeeld - levertijden en gemiddelde klanttevredenheid van de betrokken leveranciers. Zodra een keuze is gemaakt, kan de order direct worden geplaatst.

Klanttevredenheid is voor websites zoals BizRate.com en de deelnemende merchants een essentiële factor. De merchants stellen dus hoge eisen aan de informatie die over de tevredenheid van kopers beschikbaar is en de manier waarop daaruit rapporten kunnen worden gegenereerd. BizRate.com heeft daarom - als pionier op dit gebied - voor het meten, vastleggen en analyseren van de tevredenheid van kopers een eigen, uniek systeem ontwikkeld. Daarmee worden dagelijks tienduizenden on-line onderzoeken gehouden en vastgelegd. Dat heeft inmiddels al geresulteerd in 15 miljoen datasets van afzonderlijke klanten, een aantal dat voortdurend toeneemt. Adaptive Server IQ Multiplex maakt daarvan een flexibel te beheren een inizchtelijk datawarehouse. De snelheid van het geheel volstaat ruimschoots om grote aantallen simultane ad hoc queries van merchants binnen bijzonder korte responsetijden van de juiste antwoorden en overzichten te voorzien.

Volgens Henri Asseily, oprichter van BizRate.com, is deze applicatie met een traditioneel datawarehouse niet mogelijk. "De specifieke aanpak van complexe datastructuren door IQ Multiplex levert wél de juiste snelheid om de rapporteringen zonder vertragingen te genereren. Bovendien is de architectuur van IQ Multiplex nauw geïntegreerd met die van de systemen van Sun Microsystems, waardoor ook extreem grote datawarehouses toegankelijk en beheerbaar blijven.", aldus Asseily.

BizRate.com
BizRate.com (www.bizrate.com) is in 1996 opgericht en is sindsdien één van de belangrijkste vergelijkingssites voor de meest uiteenlopende producten. De website is onlangs door PC Magazine uitgeroepen tot één van de 'Top 100 Web Sites for 2001'. Het bedrijf verricht ook researchactivitetien op het gebied van e-commerce. BizRate.com biedt een krachtige productzoekmachine, exclusieve aanbiedingen, 'hot' products en geschenkengidsen. Met 'smart shopping' kunnen adspirant kopers snel de juiste producten vinden inclusief een lijst van mogelijke leveranciers en de prijs die iedere leverancier op dat moment voor het product rekent. De koper kan daarbij inzage vragen in de klanttevredenheid per leverancier, zodat een goede afweging kan worden gemaakt wat betreft prijs en prestaties.

Sybase
Sybase ontwikkelt en realiseert bedrijfsomvattende infrastructuren die een brug slaan tussen heterogene systemen en processen. Het toonaangevende Enterprise Portal, de mobiele en draadloze oplossingen, essentiële integratie-tools en hoogwaardige database management systemen maken Sybase tot één van de grootste, onafhankelijke softwarebedrijven ter wereld. Meer informatie over Sybase is te vinden op http://www.sybase.nl.