Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

EuroNet Internet en ING sluiten samenwerkingsverband Gezamenlijke levering financiële diensten voor consumenten via www.wanadoo.nl

Amsterdam, 28 juni 2002 - Wanadoo, het consumentenmerk van internetprovider EuroNet Internet B.V., en ING gaan via de portal www.wanadoo.nl gezamenlijk on line financiële diensten leveren aan consumenten. Door de overeenkomst wordt het geld-channel op www.wanadoo.nl uitgebreid met financiële diensten, waaronder Verzekeren (zowel reis- als autoverzekeringen), Lenen en Hypotheken.

Consumenten profiteren door deze samenwerking van een brede keuze uit financiële dienstverleners, waardoor Wanadoo Geldzaken als een on line financiële supermarkt fungeert. Via het geld-channel kunnen consumenten producten van verschillende aanbieders op een eenvoudige en transparante manier met elkaar vergelijken. Ook het afsluiten van bijvoorbeeld transacties verloopt snel en makkelijk via internet. Door de samenwerking wordt het gebruikersgemak van de Wanadoo-portal voor de consument vergroot. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk via het channel Reizen on line een reis te boeken en daarbij vervolgens een passende reisverzekering af te sluiten.

"Door onze overeenkomst met Wanadoo genereren we een groter bereik voor onze on line financiële activiteiten", zegt Frank Muller van ING. "Via de portal bieden we toegang tot ING-diensten zoals de Internet-leenwinkel, de Internet-hypotheekwinkel en Wellowell voor verzekeringen en Fundix voor beleggingsfondsen."

De portal www.wanadoo.nl heeft inmiddels zo'n 973.000 unieke bezoekers en ruim 15,5 miljoen pageviews per maand. De website is één van meest bezochte domeinen in Nederland (bron: Nielsen Netratings, mei 2002).

Paul Lempers, Director van de Wanadoo-portal: "De samenwerking met ING past in ons beleid om samenwerkingsverbanden aan te gaan met sterke A-merken en betrouwbare partners. Met ING als partner kunnen wij onze on line financiële dienstverlening verder uitbreiden."

# # #