Gemeente Deventer

ENERGIEPRESTATIEADVIES IN 'ACTIE MEER WOONCOMFORT, MINDER KOSTEN' NU ALTIJD GRATIS EN ZONDER VOORWAARDEN

In de gemeente Deventer loopt sinds februari de energiebesparingsactie 'Meer Wooncomfort, Minder Kosten'. De gemeente biedt u samen met onder andere Nuon, Essent en Planbuilding een pakket maatregelen om te besparen op energie. Een van de onderdelen van het pakket is het EnergiePrestatieAdvies, kortweg EPA genoemd. Met het sparen van energie kunnen Deventer inwoners het milieu en hun portemonnee sparen en tegelijkertijd het comfort en de waarde van hun woning vermeerderen. Bovendien kunt u profiteren van aantrekkelijke premies voor energiebesparende maatregelen. Deze premies waren nog nooit zo hoog. Zo krijgt u nu van de totale kosten voor spouwmuurisolatie ongeveer de helft terug. De overblijvende netto investering van circa vijfhonderd euro verdient u gemiddeld binnen 2,5 jaar terug door een lagere energierekening.

Een EPA laten opstellen is de beste eerste stap om te komen tot energiebesparing in de woning. Een speciaal opgeleide adviseur van Nuon of Essent komt langs en neemt het huis grondig onder de loep: waar valt er nog energie te besparen, en hoe kan dat het beste gebeuren, wat kost dat en wat levert het uiteindelijk op aan besparing op het verbruik van bijvoorbeeld aardgas? Alle besparingsmogelijkheden wordt duidelijk in een advies verwoord.

De actie is een succes: al 120 inwoners hebben een EPA aangevraagd. De personen die een EPA hebben laten uitvoeren zijn enthousiast. "Door de vele aanmeldingen is er enige wachttijd ontstaan, maar we kunnen melden dat er alles aangedaan wordt om de achterstand snel weg te werken", aldus NUON en Essent.

EPA nu zonder voorwaarden

Tot nu toe moesten de aanvragers van een advies tenminste één van de maatregelen, vermeld in het EPA, ook daadwerkelijk uitvoeren wilde men de kosten van het EPA terug krijgen via het energiebedrijf.

"Dit was voor sommige bewoners een te hoge drempel om deel te nemen aan de actie" aldus de gemeente Deventer die een enquête heeft uitgevoerd.

"We zijn verheugd te melden dat zowel NUON als Essent inmiddels zijn gecertificeerd! Dat houdt in dat er nu geen voorwaarden meer aan verbonden zijn om de kosten van tweehonderd euro voor het maken van een EPA volledig vergoed te krijgen. U schiet slechts het bedrag voor en krijgt het via het energiebedrijf gegarandeerd terug!"

Voordelen

Zo kent een EnergiePrestatieAdvies nu alleen nog maar voordelen:
* een duidelijk verslag waarin alles op een rijtje wordt gezet waar nog besparingsmogelijkheden zijn

* gratis, de kosten van een EPA van tweehonderd euro krijgt u later volledig terug, zonder de voorwaarde dat tenminste een maatregel moet worden uitgevoerd

* u krijgt een professioneel totaaloordeel en advies van een gecertificeerd bedrijf

* 25 procent extra premie: na uitvoering van een EPA wordt de 'normale' premie - die u altijd krijgt voor allerlei energiebesparingsmaatregelen - met een kwart verhoogd!

Als u een EPA laat uitvoeren binnen de actie 'Meer Wooncomfort, Minder Kosten' krijgt u bij het EPA-rapport een kaartje waarop u kunt aankruisen voor welke maatregelen u een vrijblijvende offerte wilt. Voor de uitvoering van de maatregelen heeft de gemeente (lokale) erkende en ervaren aannemers en installateurs bereid gevonden tegen vaste, gunstige tarieven de geadviseerde maatregelen voor de woningeigenaar uit te voeren. Bovendien helpen de deelnemende bedrijven u met de premieaanvraag.

De actie 'Meer WoonComfort, Minder Kosten' loopt tot 1 oktober 2002. Voor meer informatie kunt u van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur terecht bij het MilieuCentrum (Maatmansweg 3, telefoon 653437). Daar is ook de folder (inclusief aanmeldingskaart) verkrijgbaar. Verder is de folder verkrijgbaar in het Gemeentelijk Informatiecentrum (Burseplein 20) en aan de balie Bouwen en Wonen (Burseplein 10). Beide zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 14 uur en bovendien op donderdag van 18 tot 20 uur.