Vlaamse overheid

Vlaamse regering
PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING VERGADERING VAN 28 JUNI 2002

Steun voor gecombineerd vervoer

Op voorstel van Vlaams minister voor Economie Jaak GABRIELS heeft de Vlaamse regering, onder voorbehoud van technisch nazicht, principieel een ontwerpbesluit goedgekeurd betreffende de steun voor gecombineerd vervoer in de economische expansiewetgeving met het oog op de aanmelding bij de Europese Commissie en adviesaanvraag aan de Raad van State.

Gecombineerd vervoer houdt in dat het eerste en/of het laatste gedeelte van het traject afgelegd wordt over de weg. Het voorliggende ontwerpbesluit van de Vlaamse regering regelt de toekenning van de steun voor de gewone en de ecologie-investeringen in het gecombineerd vervoer met als belangrijkste doelstelling het wegvervoer te verminderen.

Met het voorliggend besluit wordt een deel van de expansierichtlijnen over de steun voor het vervoer in overeenstemming gebracht met de vragen en opmerkingen van de Europese Commissie.

Dit ontwerpbesluit werd overlegd met de Koninklijke Beroepsvereniging van Goederenvervoerders van het Vlaams Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

persinfo : Mark Vanleeuw, woordvoerder van minister Gabriels - tel. 02 553 12 00
e-mail: persdienst.gabriels@vlaanderen.be