Politie Gelderland-Midden

Reactienummer: Harry Munniksma, 06-53228880


---
Ede, 28 juni 2002

Na diefstal personenauto nog drie

andere feiten opgelost

Met de aanhouding van drie verdachten heeft de recherche in de unit Midden (Ede) vier misdrijven op kunnen lossen. De verdachten, twee mannen van 21 en 45 jaar uit Ede en een 38-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden op 20 juni aangehouden in verband met de diefstal van een personenauto. De drie konden worden aangehouden, nadat een van hen als bestuurder op de Talmalaan in Ede tegen een hek botste. De man bleek geen rijbewijs te hebben. Twee andere verdachten verbleven in een woning in de directe omgeving.

Uit onderzoek kwam vast te staan dat de drie naast de diefstal van de personenauto ook een kentekenplaat in Leusden (geen aangifte), de poging tot diefstal van een personenauto vanaf het Edese Stationsplein hebben gepleegd. De 45-jarige man wordt ook verdacht van een winkeldiefstal op de Korenbloemstraat in Barneveld (op 11 mei, de buit werd door de bedrijfsleider teruggepakt) en de diefstal van een fiets bij een supermarkt in Lunteren.

Straf

De 45-jarige verdachte bleek aan het einde van het onderzoek nog een aantal dagen gevangenisstraf te hebben. De man is dan ook voor het onderzoek in vrijheid gesteld, maar onmiddellijk opnieuw aangehouden en ingesloten, om zijn straf van 225 dagen uit te zitten.


- - -