Lijst Pim Fortuyn


- 28-06-2002
Perikelen

Het bestuur van Lijst Pim Fortuyn heeft enige tijd geleden de voorbereiding van de eerste grote ledenvergadering gedelegeerd aan de voorgestelde kandidaten van het bestuur onder leiding van de heer Sleeswijk Visser.

Onlangs is gebleken dat een verschil van inzicht over de opbouw van de partij, met name over de vorm en de mate van de participatie van de leden tussen het statutaire bestuur van Lijst Pim Fortuyn en het door haar gedelegeerd bestuur in de korte tijd van de aanloop tot de vergadering onoverbrugbaar is.

Het door het bestuur voorgestelde concept besluit tot inrichting van de Lijst Pim Fortuyn afdelingen staat middels via deze link: concept bstuurs besluit op de website.

Tevens wil het statutaire bestuur dat leden betere gelegenheid krijgen om namens hen tegenkandidaten te stellen. Het vindt dat de oprichting van de afdelingen en regio's de leden beter in staat stelt om de beste kandidaten naar voren te brengen.

Derhalve heeft het statutaire bestuur besloten haar mandaat aan het door haar gedelegeerde bestuur te beëindigen.

De heer P. Langendam en de heer J. Dost zijn bereid hun bestuursfunctie vooralsnog te blijven bekleden. Dit bestuur zal spoedig worden versterkt met een daadkrachtig managment team.

De door de fractie aangekondigde stappen voor het geval niet "hun" kandidaten door de leden worden gekozen, toont een gebrek aan respect voor de wil van de leden.

Het bestuur vindt het jammer dat de fractie kiest voor een dialoog via de pers en zou wensen dat we er met elkaar uitkomen. We hebben tenslotte allemaal hetzelfde doel: een sterke goeiende Lijst Pim Fortuyn vereniging.