Politie Gelderland-Midden

Voor een toelichting: Harry Munniksma; 06 - 53228880


---
Ede, 28 juni 2002

Edese brandweerauto betrokken bij ongeval

Een commando auto van de brandweer in Ede is vrijdagmiddag betrokken geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Rijksweg N224 - Raadhuisstraat/Apeldoornseweg. Het voertuig was met zwaailicht en sirene onderweg naar een verkeersongeval met letsel en mogelijk beknelling op de Otterloseweg in Harskamp. Op het kruisingsvlak ontstond een aanrijding met een bestelauto, die vanuit de richting Arnhem de kruising opreed.

Deze bestelauto reed op de rechter rijstrook van de N224. Links van hem reed op de andere rijstrook voor rechtdoorgaand verkeer een vrachtauto. Vooralsnog blijkt uit sporen en verklaringen van de betrokken bestuurders, dat de chauffeur van de bestelauto hierdoor de brandweerauto niet van de Raadhuisstraat af heeft zien komen.De vrachtwagen zou wel snelheid hebben geminderd om de brandweerauto voorrang te geven, voor de bestelbus bleek dit niet meer mogelijk toen hij de auto zag. Een aanrijding was het gevolg.

Onderzoek

Door de klap kwam de bestelbus tot stilstand aan de rechterzijde van de 224, de brandweerauto sloeg over de kop. Beide chauffeurs zijn door de GGD onderzocht. Op dit moment is nog onduidelijk of zij naar het ziekenhuis vervoerd zullen gaan worden. Ook is er nog geen informatie bekend over de identiteit van beide bestuurders, omdat de GGD nog met haar onderzoek naar beide slachtoffers bezig was.

De verkeersongevallendienst van de politieregio Gelderland-Midden stelt een technisch onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.


- - -



Politie Gelderland-Midden