Ingezonden persbericht

Nationale Federatie Historische Luchtvaart

Persbericht

Overleg over historische luchtvaart hervat;
acties voorlopig van de baan

Schiphol - Het overleg tussen de Inspectie Verkeer en Waterstaat en de Nederlandse Federatie Historische Luchtvaart (NFHL), met betrekking tot een beleidsregel Historische Luchtvaart, is hervat. Tevens zijn er afspraken gemaakt over voortzetting van dit overleg. Daarom zal de NFHL voorlopig afzien van de geplande acties.

Deze week heeft een delegatie van de Nationale Federatie Historische Luchtvaart (NFHL) een openhartig gesprek gehad met de directeur/hoofdinspecteur van de divisie Luchtvaart van de Inspectie Verkeer en Waterstaat. Daarbij is afgesproken dat ernaar zal worden gestreefd een beleidsregel Historische Luchtvaart te formuleren, waarmee ook de NFHL zal kunnen instemmen.

De NFHL, een overkoepelende organisatie waarin alle eigenaren van vliegende historische vliegtuigen in Nederland zich hebben verenigd, heeft momenteel onoverkomelijke bezwaren tegen de voorwaarden waaronder de Nederlandse overheid het vliegen met historische vliegtuigen in ons land wil toestaan. In de praktijk zou deze regelgeving leiden tot uitbanning van de historische luchtvaart in Nederland, of tot het onderbrengen van de Nederlandse historische luchtvaart onder vreemde vlag.

De NFHL hoopt, in overleg met de Inspectie Verkeer en Waterstaat, een veilige en verantwoorde vluchtuitvoering met historische vliegtuigen mogelijk te maken, met goede mogelijkheden voor de historische luchtvaart om in ons land te kunnen voortbestaan.


_ _ _ _ _ _

Noot voor de pers,